etape dragosteetape dragoste

Exista trei etape diferite ale dragostei.

  1. Dorinta sau pasiunea erotica
  2. Atractia sau pasiunea romantica
  3. Atasamentul sau angajamentul

Cand toate trei aceste lucruri se intampla cu o singura persoana, atunci cu siguranta aveti o legatura foarte puternica. Oricum, cateodata cel dupa care tanjim de dorinta  se poate  sa nu fie cel de care ne vom si indragosti.

Dorinta

Atunci cand suntem adolescenti, chiar dupa pubertate, estrogenul si testosteronul  devin activi in trupurile noastre cam pentru prima data si creeaza dorinta de a experimenta dragostea. Aceste dorinte carora li se zice si dorinta  joaca un rol important atat in timpul pubertatii, cat si de-a lungul vietilor noastre.

Dorinta si dragostea romantica  sunt doua lucruri diferite cauzate de diferite substraturi. Dorinta evolueaza din scopurile imperecherii sexuale, in timp ce dragostea romantica evolueaza pentru ca avem nevoie de legatura profunda a unui copilas.

Asadar, chiar daca ni se intampla sa mai traim si sentimente de dorinta din cand in cand pentru partenerul nostru romantic, cateodata  nu simtim asa ceva si este foarte ok. Sau, poate ca avem nevoie, insa de asemenea dorim si pe altcineva. Este ceva normal pur fiziologic.

Atractia

In timp ce sentimentele initiale pot sau nu proveni din dorinta, ceea ce se intampla in continuare-daca relatie inca progreseaza- este atractia. Atunci cand atractia sau pasiunea romantica apare in scena, ne pierdem deseori abilitatea de a mai gandi rational-cel putin cand vine vorba despre obiectul atractiei noastre,

Vechea zicala cum ca dragostea este oarba este chiar foarte potrivita pentru aceasta etapa a dragostei. Suntem de cele mai multe ori incredintati a nu mai vedea greselile si defectele partnerului. Il idealizam si nu ni-l putem scoate din minti deloc.

Aceasta preocupare coplesitoare si proces este parte din biologia noastra. In aceasta etapa, cuplurile isi petrec multe ore ajungand sa se cunoasca unul pe celalalt. Daca aceasta atractie ramane  si este resimtita de ambii parteneri, atunci cu siguranta vor intra in cea de-a treia etapa a dragostei: atasamentul.

 

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *