alimente

Un mic dejun normal in America variaza fara indoiala de la loc la loc si de la stat la stat. Micul dejun obisnuit in America este bogat, plin si indestulat cu clatite americane stropite din plin cu sirop. De obicei toppingul consta in sos de afine si clatitelor li se alatura si niste bacon prajit foarte bine.

Mate si facturas in Argentina. Argentinienii isi incep ziua cu o bautura de ierburi aromatice infuzate numita Mate. Aceasta este insotita de un tip de croissant ca de patiserie numit Facturas. Cafeaua cu lapte este o alta bautura populara care se serveste numai de dimineata. Aceste alimente se aseamana oarecum cu micul dejun frantuzesc, dar doar in parte.

Vegemite in Australia. In timp ce micul dejun normal in Australia imprumuta foarte multe aspecte din micul dejun englezesc, gospodariile australiene sunt incomplete fara un borcan de Vegemite. Micul dejun obnisnuit are doar un simplu ingredient si acesta este painea prajita unsa cu Vegemite, un fel de pasta de intins pe paine, asa cum este Nutella sau Finetti la noi.

Gem si branza in Belgia. Tot ce poate fi mai bogat si mai mult pentru micul dejun este poate masa de dimineata a belgienilor, care cuprinde de cele mai multe ori si vafe. Vafele sunt niste gustari mancate de-a lungul intregii zile, in timp ce micul dejun cuprinde mai multe sortimente de branza, marmelada si gemuri, imbinate cu paine de mai multe sortimente. Suna tare bine, insa cam gras.

Salteñas in Bolivia. A nu se confunda cu Empanadas, acesti coltunasi bolivieni sunt umpluti cu legume si cu carne care sunt usor indulciti cu zahar. Aceste alimente sunt alaturate unei cafele negre puternice si indulcite. Suna bine si a o gustare obisnuita chiar si in Romania, gustare asemanatoare celor de la patiseriile pe care le regasim in orice apropiere de scoli sau de locuri de munca.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *