traditii ciocnit ouatraditii ciocnit oua

Exista mai multe traditii legate de vopsirea oualor de Paste in toata lumea. Cele mai multe dintre aceste traditii si obiceiuri includ  si rostogolirea oualor, vanatoarea de oua de Paste, incondeierea oualor, dar si sfintirea oualor de Paste la biserica in cadrul slujbei de Sfanta Inviere.

Copiilor le place, in unele parti ale lumii, foarte mult vanatoarea de oua. Daca ai un copil, ascunde cateva oua prin jurul casei si cere-le celor mici sa la gaseasca in dimineata de Paste sau in cadrul oricarei parti a zilei pascale. Este ca si cum ar face parte dintr-o vanatoare de comori sau de dulciuri, insa mult mai interesanta si mai colorata.

Un sport sau o activitate foarte populara in cadrul Lunii Pastelui, rostogolirea de oua, este un sport favorit de foarte multi britanici si englezi. Oamenii ruleaza si rostogolesc  oua fierte tare si vopsite din cadrul unui deal. Castigatoare este persoana  al carui ou supravietuieste si nu se sparge pana ajunge la poalele dealului, care se rostogoleste pe distanta cea mai mare sau care se rostogoleste intre doi tarusi.

Unii oameni sustin ca acest rostogolit de oua nu are nici un caracter religios, in timp ce altii sustin ca este efectuat din motive religioase. Rostogolitul de oua a devenit o activitate populara in Statele Unite, de asemenea. La fel de bine se intampla ca si o alta activitate de Paste legata de oua sa fie captivanta pentru unele culturi.

Spartul de oua sau ciocnitul de oua este traditional romanilor si nu numai probabil. Acest sport este popular si de fapt este un obicei care nu va muri niciodata, pentru ca este in continuare tinut. Scopul competitiei este ca fiecare membru al familiei sa ia cate un ou fiert tare si colorat si sa-l ciocneasca cu ceilalti membri ai familiei.

Daca oul cuiva nu se sparge la nici una dintre aceste ciocnituri, atunci acesta este castigatorul si se spune ca este seful in casa sau ca va fi foarte puternic tot anul. Dar, pe langa faptul ca se sparg, aceste oua se si mananca, de cele mai multen ori la noi, la romani, alaturi de delicioasa salata de hrean cu sfecla rosie sau alte sosuri minunate.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *