energie sua

Un nou studiu realizat recent arata ca vantul, apa si generatoarele de energie solara pot duce, teoretic, la o grila nationala de incredere si preturi ieftine atunci cand generatoarele sunt combinate cu un depozit accesibil.

De-a lungul anilor, Mark Jacobson, profesor la Stanford, impreuna cu colegul sau Mark Delucchi de la Universitatea din California, au produs o serie de planuri, bazandu-se pe mai multe baze de date care provin de la modelele de calculator, demonstrand cum fiecare stat al Americii ar putea trece de la combustibilii fosili la energie din resurse regenerabile. Intr-un nou studiu, oamenii de stiinta au folosit datele in ceea ce priveste necesitatea de vant, apa sau generatoare solare intr-un anumit stat, cu scopul de a demonstra ca astfel de instalatii pot conduce la preturi accesibile si la o incredere mai mare de retea, in momentul in care acestea vor fi combinate cu depozite ieftine, prin intermediul unui program care ofera clientilor stimulente de a constrola orice cerere de varf.

Un efort subteran

Sistemul propus se bazeaza pe abilitatea de a stoca si de a retine caldura, frigul si electricitatea, pentru a satisface cererea clientilor in orice moment. Asadar, caldura de vara incalzeste panourile solare de pe acoperisurile caselor, solul sau rocile, caldura care ar putea fi stocata si utilizata pe timp de iarna. Excesul de electricitate ar putea fi utilizat pentru a face gheata, care, la randul sau, ar putea fi folosita atunci cand pretul energiei electrice este in crestere.

De asemenea, excesul de energie electrica ar putea fi utilizat in a produce mai multa electricitate, prin completarea mecanismelor de producere a energiei care este condusa catre centralele electrice solare sau alte facilitati. La randul lor, aceste facilitati sau utilitati ar putea sa ofere stimulente ce pot avea capacitatea de a reduce consumul de energie in perioadele de varf.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *