Asculti muzica atunci cand lucrezi? Ei bine, se pare ca acest lucru poate fi o strategie eficienta care poate imbunatati capacitatea de productivitate. Atunci cand dai drumul la muzica, poti sa ajungi la un nivel psihic optim, prin care incepi sa lucrezi mult mai eficient. Cel putin asta sustine Dr. Teresa Lesiuk, asistent profesor in terapia prin muzica de la Universitatea din Miame. Cercetatoarea a observat ca muzica are un impact pozitiv semnificativ asupra performantelor de la locul de munca.

Pentru cei mai multi dintre noi, muzica chiar reuseste sa ne imbunatateasca starea de spirit, astfel ca determina si o crestere a productivitatii. Cu toate aceastea, playlist-ul perfect poate fi o cu totul alta poveste. Din fericire pentru noi, stiinta s-a ocupat si de acest lucru.

Tipul de muzica perfect pentru productivitate

  1. Asculta muzica cu sunete ale naturii- oamenii de stiinta de la Rensselaer Polytechnic Institute au descoperit ca muzica care are un element natural in componenta sa poate imbunatati concentrarea. Conform cercetatorilor, sunetele naturii optimizeaza capacitatea de concentrare si imbunatateste satisfactia profesionala a lucratorului. Daca intr-adevar iti doresti sa iti imbunatatesti productivitatea la locul de munca, incearca sa asculti melodii care implica si sunete de apa curgatoare.
  2. Muzica cu bass- un alt studiu a ajuns la o concluzie destul de interesanta: se pare ca oamenii care asculta dubstep, chillstep, trace sau orice alt gen de muzica care contine bass este benefica, deoarece determina cresterea nivelului de energie si, implicit, a productivitatii la munca.
  3. Asculta muzica preferata- orice tip de muzica care este pe gustul tau este excelenta daca iti propui sa fii mai productiv la locul de munca. In unul din experimentele sale, Dr. Lesiuk a descoperit ca participantii care si-au ales singuri muzica preferata au dat dovada de rezultate mai bune la o serie de teste, comparativ cu cei care au fost obligati sa asculte un anumit gen de muzica.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *