it 500

Sistemul Salus iT 500 este un termostat care aduce orice locuinta cu un pas mai aproape de conceptul de “casa inteligenta”. E primul de acest tip pe care l-am testat si pe care il utilizez si in prezent – in continuare va voi explica mai multe despre sistemul iT 500.

Pentru ca fiecare dintre noi vrea sa aiba parte in egala masura de control deplin, dar si de confort, alegem de fiecare data cele mai bune solutii care sa imbunatateasca mediul in care traim. Termostatul simplu, prezent la majoritatea modelelor de centrale termice disponibile pe piata nu mai este suficient. Chiar daca e vorba despre unul programabil, tot nu e de ajuns, pentru ca programul zilnic poate fi imprevizibil. Aici isi intra in rol sistemul iT 500.

Utilitatea si functionalitatea sistemului iT 500

Sistemul poate fi configurat in doua moduri: fie prin intermediul termostatului, fie direct prin intermediul interfetei web sau mobile. Daca prima varianta se poate face urmand instructiunile din manualul de utilizare si e destul de plictisitoare, mult mai interesanta este configurarea cu ajutorul aplicatiei iOS, Android sau Windows Phone.

Pentru configurarea initiala, dar si pentru modificarile ulterioare exista numeroase tutoriale care iti indica exact pasii de urmat. Ce poti sa modifici cu ajutorul configurarii online? Sa vedem:

  • Setezi temperatura curenta
  • Modifici programul zilnic sau saptamanal
  • Setezi modul vacanta/concediu
  • Opresti caldura in totalitate etc.
Poate ca va intrebati cand este util un astfel de termostat inteligent. Va dau mai jos cateva exemple de situatii.

1) Ai un program haotic si niciodata nu ajungi la aceeasi ora acasa. Totusi, iti doresti sa gasesti locuinta incalzita cand sosesti. Daca stai singur va trebui sa lasi caldura pornita si asta nu va face altceva decat sa creasca valoarea facturii. Cu sistemul iT 500 poti sa pornesti caldura cu 30-60 minute inainte de a pleca de la serviciu, pentru a gasi ambientul perfect cand ajungi acasa.

2) Ai o casa de vacanta la tara sau la munte. Nu locuiesti acolo – de asta i se spune “casa de vacanta”, nu? Totusi, cand te retragi acolo timp de cateva zile in sezonul rece pentru a te deconecta, vrei din nou sa ai o temperatura corespunzatoare cand ajungi. Ai varianta de a ruga un vecin sa porneasca incalzirea, poti angaja pe cineva sa aiba grija de casa de vacanta, insa cel mai simplu e sa instalezi sistemul iT 500. Simplu si usor, cu 2-3 ore inainte de a ajunge, pornesti caldura si te asiguri ca ambientul e ideal.

3) Pleci in oras la cumparaturi stiind sigur ca vei petrece cateva ore colindand prin magazine. Nu trebuie sa lasi caldura pornita pana cand te intorci, ci poti aplica sfatul de la punctul 1).

Situatiile pot fi foarte diverse, dar avand in vedere functiile si utilitatea sistemului iT 500, este evident ca e o alternativa reala de a economisi timp, energie si bani. In concluzie, consider sistemul Salus iT 500 un gadget al viitorului, pe care ar trebui sa si-l achizitioneze orice proprietar care isi doreste o locuinta cat mai apropiata de conceptul de “casa inteligenta”.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *