constructii Europa
constructii Europa

Romanii de oriunde din Romania de fapt nu prea mai sunt de oriunde din Romania, pentru ca sunt plecati prin toate colturile lumii la munca. Vazand ca la noi in tara nu semai schimba nimic, ca preturile la produse si la servicii sunt mari, ca locurile de munca sunt prost platite sau nu exista, acestia fug vazand cu ochii peste tot prin Europa in special.

Oriunde ai intreba in Romania, din toate colturile tarii, regiunile noastre sunt raspandite si au comunitati de aceasta origine fie in Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, fie in Italia, fie in Grecia, fie in Spania sau chiar Franta si Germania mai ales. Aleg sa plece departe in alte tari pentru ca pur si simplu la noi in Romania mult iubita nu au ce face si ar ramane efectiv muritori de foame.

In Europa sunt multi romani care aleg sa isi duca traiul oarecum mai bine decat in tara, chiar daca este vorba despre a fi plecati departe de cei dragi, de familie, de prieteni si de conationalii ce vorbesc aceeasi limba. Nu este vorba ca romanii nu se pot adapta, ba o pot face foarte usor. Pot invata limbi straine, pot sa se descurce foarte bine in situatii neprevazute, sunt sufletisti, tin la oamenii din jurul lor si chiar fac munca foarte buna.

Un domeniu foarte exploatat in cadrul pieti muncii din Europa sunt constructiile, in cadrul carora multi barbati si tineri romani ale sa lucreze pentru a face niste bani buni pentru trimis acasa si pentru stat in chirie in tarile in care lucreaza. Nu este nici usor, nici chiar greu, dar a sta departe de tara atata  timp, de rude, de sarbatorile crestinesti ale patriei si de locurile cunoscute de acolo, dar pentru un venit mai mare si pentru comfortul zilei de maine si al varstei mai inaintate, acestia fac multe sacrificii pentru o viata mai buna.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *