primul site CERN

La data de 20 decembrie 1990, Tim Berners-Lee, omul de stiinta de la centrul de cercetare CERN din Elvetia, a pornit primul web site din lume. Gazduit de catre World Wide Web pe computerul NeXT a lui Berners-Lee, site-ul era utilizat in mod intern de catre oamenii de stiinta de la CERN, pana cand intreg serverul a fost deschis pentru tot publicul cu conexiune la Internet, in anul 1991.

Site-ul in sine este asemanator cu un ghid de auto-ajutor: iti pune cum poti sa accesezi documentele altor persoane si cum sa confirgurezi propriul server. In anul 2013, CERN a facut un efort pentru a se intoarce la adresa sa initiala, astfel ca site-ul poate fi vizitat astazi in forma sa initiala.

Grafica nu era atat de importanta

Pe masura ce Berners-Lee a explicat propunerea sa initiala pentru proiectul World Wide Web, claritatea cuvintelor era un lucru mai important decat grafica: „Acolo unde exista facilitati, ne dorim ca grafica sa interactioneze, insa in acest proiect, ne concentram asupra textului, mai degraba decat pe grafica”.

In prezent exista mai mult de patru miliarde de pagini web in mediul online, cu peste un miliard de domenii, insa niciunul nu este la fel de special precum primul site, care a dat nastere la tot acest trend. Expertii sustin ca exista anumiti factori cheie care au facut ca site-urile web sa evolueze atat de mult incepand cu anul 1990. Produs de catre Martjin Koster de la CERN in anul 2013, Aliweb a fost primul motor de cautare din lume.

Asadar, vedem ca lumea Internetului a evoluat extrem de mult in ultimile doua decenii, oamenii din ziua de azi ajungand sa castige sume de bani frumoase din web design si web hosting . De fapt, fiecare afacere de la ora actuala activeaza si in mediul online, astfel ca se poate observa de ce exista atat de multe site-uri web in mediul virtual.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *