personaje-tulburari-psihice

Cu totii iubim desenele animate, indiferent de varsta care o avem. Insa, ajungem sa ne indragostim de personajele mai nebune, care se comporta in moduri destul de ciudate. Insa, daca am sta sa ne gandim cum ar arata o persoana reala cu trasaturile unui astfel de personaj, atunci inseamna ca am trai printre nebuni. Priveste putin si analizeaza aceste personaje de desene animate si vei descoperi ca multe dintre ele „sufera” de probleme psihice.

Personaje de desene cu tulburari psihice

Bugs Bunny din Looney Tunes este un personaj extrem de popular in randul iubitorilor de desene animate, fiind iubit din cauza costumelor nebune si a comportamentului sau amuzant. Insa, acesta da semne de modificari ale dispozitiei si comportament impulsiv, ceea ce ne face sa credem ca ar putea suferi de Tulburarea de Personalitate Borderline. Are un caracter razbunator, dar da dovada de un calm iesit din comun atunci cand efectueaza acte de cruzime sau violenta. De asemenea, Bugs Bunny adopta diferite deghizari, ca parte a planului sau de evadare astfel incat sa nu fie impuscat. Toate aceste trasaturi sunt manifestari ale tendintelor anti- sociale. Pe de alta parte, si alte personaje Looney Tunes sufera de tulurari mintale.

Micutul baiat geniu Dexter, din Dexter`s Laboratory, este dragalas, avand in vedere ca detine un laborator secret si o sora enervanta- Dee Dee. Dar cum ti s-ar parea sa afli ca Dexter sufera de probleme psihice? In primul rand, personajul care ar avea nevoie de ajutor ar fi soara sa Dee Dee, din cauza ca aceasta sufera de hiperactivitate. Insa, la o privire mai atenta vom observa ca Dexter prezinta simptome clasice ale sindromului Asperger. El se lupta cu interactiunile sociale si admite ca nu este popular in randul cunoscutilor. Are interese limitate, comportament repetitiv iar accentul sau ciudat ar putea fi o reprezentare a dificultatilor sale de comunicare.

Minionii- cu totii ii stim ca niste chestii mici si galbene, cu un singur ochi, care s-au facut cunoscuti in urma filmului animat Despicable Me. In ciuda faptului ca sunt foarte dragalasi dar si a poznelor lor amuzante, se pare ca acestia sunt distrasi foarte usor de altceva. Sunt dornici sa se distreze. Sunt jucausi si nu dau dovada de control atunci cand vine vorba de anumite situatii ciudate din jurul lor. Acestea fiind spuse, minionii dau dovada de simptome caracteristice tulburarilor de personalitate dar si hiperactivitate.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *