Nu trebuie sa fii fan Harry Potter ca sa iti doresti si tu o haina a invizibilitatii. Ei bine, datorita evolutiei tehnologiei din ziua de azi, oamenii de stiinta sunt la un pas de a crea haina care te poate face invizibil, folosind un dispozitiv care va fi capabil sa reflecte lumina din jurul unui obiect tridimensional.

Cu toate ca pare a fi un vis indepartat, cercetatorii din Statele Unite se straduiesc ca o astfel de „haina” sa devina realitate cat mai repede. Recent, oamenii de stiinta au anuntat ca o pelerina a invizibilitatii a fost testata iar rezultatele au fost de succes. Asemeni pielii, noua haina va reusi sa se muleze in jurul obiectelor tridimensionale si poate face ca obiectul invaluit sa nu mai poata fi vazut la lumina.

Desi experimentul a constat in acoperirea unor obiecte de mici dimensiuni cu o acest material, oamenii de stiinta spera ca pelerina invizibilitatii sa devina un lucru adevarat, care sa acopere lucruri mari si chiar si oameni. Bineinteles, un scop al acestei pelerine va fi unul de ordin militar.

Oamenii mai au de asteptat pana aceasta pelerina demna de filmele science- fiction sa apara: intre 5 si 10 ani de asteptari. Tehnologia pelerinei cu o grosime de 80 de nanometri este descrisa de proprietati putin mai iesite din comun. Suprafata pelerinei va fi capabila sa redirectioneze undele luminoase, iar micromaterialele din care este realizata haina permit ca obiectul sa para a fi neexistent intr-un anumit loc.

Domenii de utilizare a pelerinei invizibilitatii

Altfel spus, pelerina va actiona ca o oglinda, care imprastie lumina, numai ca, in acest caz, obiectul acoperit va ramane invizibil. Dezvoltatorul ideii, Xingjie Ni, de la Penn State Univeristy din Statele Unite, a declarat ca un experiment a constat in realizarea unei suprafete curbate intr-una plana, iar rezultatele au fost de succes. De asemenea, acesta isi doreste ca inventia sa sa fie folosita in mai multe domenii cum ar fi in frumusete si cosmetica: „Oare ce-ar fi daca ai avea un material invizibil pe fata? Sa iti acoperi cosurile si ridurile care te chinuie de atat timp? Sau in moda… haina ar fi perfecta pentru a ascunde unele defecte ale femeilor, cum ar fi abdomenul”- declara dezvoltatorul.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *