New York ar putea deveni primul oras din lume care sa construiasca un parc subteran complet: cu copaci, iarba, banci in parc si chiar si lumina de la soare. Parcul subteran se va afla in cartierul Manhattan si va fi localizat sub partea carosabila din zona Lower East Side. Acesta va fi adiacent cu zona Essex Street Station, iar dimensiunile sale vor avea sase metri inaltime si se va intinde de-a lungul blocurilor de pe strada Essex colt cu strada Clinton.

Proiectul Lowline

Numele proiectului poarta denumirea de ”Lowline” si isi doreste sa aduca o raza de lumina unui terminal abandonat, dand nastere unui parc subteran uimitor. Vor fi utilizate fibre optice pentru a crea senzatia de lumina adevarata. Planul propus se descrie ca ”lumini indepartate” care va oferi o zona unde copacii si iarba vor creste imediat sub strazile normale ale orasului. De-a lungul acestei abordari, lumina soarelui va trece printr-un scut de sticla care se va afla deasupra unui colector parabolic. Apoi, lumina va fi reflectata catre un punct focal, dupa care va fi distribuita in subteran. Lumina soarelui va fi transmisa catre o suprafata reflectorizanta, astfel ca aceasta va ajunge sa fie transmisa in intreg spatiul subteran.

Acest proiect si-a primit aprobarea din partea consiliilor locale dar si din partea politicienilor. In septembrie a anului 2012, a fost realizat un prototip la scara naturala de catre echipa care isi doreste sa realizeze proiectul Lawline, intr-un depozit abandonat din Lower East Side.

Intre anii 2014 si 2017, Lowline isi propune sa termine negocierile cu guvernul local, astfel incat echipa sa isi poata incepe treaba. Dupa ce intreaga lume va fi de acord cu acest proiect, vor avea loc o serie de campanii in ideea de a sprijini construirea acestui parc subteran. Echipa de specialisti isi doreste ca pana la sfarsitul anului 2018, parcul sa fie finalizat si gata de a fi vizitat.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *