Esti impreuna cu o persoana pe care abia ai cunoscut-o si, in numai cateva secunde, iti dai seama ca ceva nu este in regula cu tine. Pana sa intalnesti aceasta persoana aveai o zi buna, insa acum incepi sa iti pui fel de fel de intrebari cu privire la modul in care ti-ai organizat viata pana acum. Este usor sa fii aruncat in astfel de situatii de auto-indoaiala, in care un contact social, o interactiune in afaceri sau un om simplu te poate face sa reflectezi asupra statutului tau in viata. Incepi sa te gandesti la tot felul de scenarii pe care ai putea sa le modifici in vata ta, cu toate ca nu ai simtit acest lucru pana sa cunosti aceasta noua persoana.

Ei bine, acest lucru se intampla atunci cand cunosti persoane toxice care iti alimenteaza o stime de sine scazuta.

Cum sa identifici persoanele care te fac sa fii nesigur?

  1. O persoana nesigura pe ea te va face sa te simti si tu nesigur, la randul tau. Atunci cand incepi sa iti pui la indoiala propria valoare, se intampla in jurul unei persoane specifice? Acea persoana isi scoate in evidenta tot timpul punctele sale forte? Daca nu te simti la fel in general, dar ai o senzatie de nesiguranta in jurul unei anumite persoane, este foarte probabil ca aceasta sa isi proiecteze nesiguranta asupra propriei tale persoane.
  2. O persoana toxica trebuie sa se laude cu realizarile sale. Nu trebuie sa te simti nesigur in jurul unei anumite persoane care te pune in inferioritate prin comportamentul de care da dovada. Oamenii care se lauda constant despre stilul lor de viata excentric, educatia de elita sau prietenii lor fantastici fac acest lucru pentru a se convinge pe ei insisi ca intr-adevar au si ei valoare.
  3. Persoanele nesigure se „lauda umil” in fata ta, mult prea des. Lauda umila nu e nimic altceva decat lauda deghizata. Cu totii ne-am confruntat cu asa ceva pe Facebook, de exemplu, cand un prieten virtual se plange de calatoriile pe care le are de facut- din cauza importantei job-ului pe care il are. Ei bine, astfel de oameni nu isi doresc nimic altceva decat sa ii faca pe ceilalti sa se simta mizerabil cu viata pe care o au, dar, de fapt, lucrurile stau exact invers.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *