NASA

Un motor „imposibil”- fara niciun strop de consum de combustibil- ar putea reprezenta aparatul care va conduce oamenii pe Marte in numai 10 saptamani. Astfel, acesta devine o masinarie care sfideaza stiinta in totalitate, dupa ce un test realizat de catre cei la NASA a demonstrat ca este posibil ca o astfel de masinarie sa functioneze si fara combustibil. Asa numita EM Drive creeaza o impingere prin balansarea microundelor din interiorul unei camere inchise care foloseste numai energie solara. In momentul in care conceptul a fost propulsat pentru prima data, s-a considerat a fi un lucru imposibil deoarece incalca legile naturale ale fizicii- iar testele realizate ulterior asupra motorului au aratat ca aceasta idee ar putea revolutiona calatoria in spatiul cosmic. In prezent, NASA a facut public primul update in ceea ce priveste testul si se pare ca motorul futurist chiar functioneaza.

Cu toate acestea, oamenii de stiinta nu isi pot explica modul in care masinaria reuseste sa functioneze. Update-ul a fost oferit de catre Paul March, unul din inginerii de top ce lucrealza la EM Drive, de la Eagleworks Laboratory- Johnson Space Center din Texas. Acesta a declarat ca NASA a reusit sa indeparteze unele erori ce au aparut in testele anterioare- insa tot reuseste sa gaseasca semnale de propulsare pe care nu le poate explica. In randul criticilor ce au privit experimentele anterioare s-a gasit si ideea conform careia testele nu au fost realizate intr-un spatiu vid, astfel ca nu au existat conditii asemanatoare cu cele din spatiu.

Insa, ultimile teste ale celor de la NASA par sa fi abordat aceste probleme. Anuntul facut de March este primul dupa o perioada lunga de tacere, iar agentia spatiala doreste sa ramana tacuta in continuare in ceea ce privesteproiectul extrem de controversat.

Ce este EM Drive?

Conceptul unui EM Drive este relativ simplu, Acesta ofera o tractiune a unei nave spatiale prin balansarea microundelor in interiorul unui recipient inchis. Astfel, energia solara este cea care ofera electricitatea necesara pentru alimentarea microundelor, ceea ce inseamna ca nu este nevoie de un alt propulsator. Implicatiile pentru acest lucru pot fi destul de mari. De asemenea, si oamenii ar putea calatori cu o astfel de masinarie in spatiu, generandu-se propria propulsie pe drum.

Faptul ca este o masinarie care nu are nevoie de niciun strop de combustibil face ca intreaga unitate sa contrazica legea de conservare a timpului.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *