costum-NASA

NASA a confirmat deja ca intentioneaza sa trimita primii astronauti catre Marte si care sa poarte un nou costum special. Printat 3D pentru fiecare astronaut, noul costum, numit si Z-2, va permite astronautilor sa mearga pe suprafata planetei rosii mult mai usor. Spre deosebire de costumul spatial imbracat de Matt Damon in filmul de succes Martian, acesta va permite astronautilor sa iasa prin spatele costumului. Update-ul costumului Tron, Z-2, are un design care a fost anuntat de agentia spatiala in decursul anului trecut, avand o culoare gri, numai ca de aceasta data s-au adaugat detalii electroluminiscente, pentru ca astronautii sa aiba parte de o mai buna vizibilitate in intuneric.

De asemenea, va fi un costum ce nu necesita atat de multa grija atunci cand se va imbraca si care ar putea fi atasat de partea laterala a unui modul. Costumul Z-2 va oferi astronautilor sansa de a se plimba pe suprafata planetei Marte, astfel ca va permite si o productivitate maxima a astronautilor.

NASA se afla in curs de dezvoltare a urmatoarei generatii de costume pentru astronauti, care vor permite explorarea spatiului cosmic, incorporand aspecte tehnologice de ultima generatie, cum ar fi sistemul de regenerare a dioxidului de carbon sau de evaporare a apei, care vor oferi membrilor echipajului necesitatile de baza, cum ar fi respiratia sau reglarea temperaturii.

Costum NASA Z-2

„Costumul Z-2 este o tehnologie uimitoare, fiind un articol proiectat pentru productivitatea maxima a astronautilor pe suprafata unei alte planete, astfel incat colectarea de probe sa se poata realiza in siguranta”- sustine NASA. Z-2 foloseste compozite avansate pentru a obtine un costum de mare durabilitate, care poate rezista in misiuni de lunga durata si in medii ostile. Caracteristica de ajustare a dimensiunilor costumului este un avantaj, astfel ca acesta poate fi reglat pe corpul oricarui astronaut.

Mobilitatea si flexibilitatea unui costum reprezinta aspecte extrem de importante, in acest fel mentinandu-se productivitatea astronautilor. NASA isi evalueaza calitatea costumelor tot timpul si se asigura ca acestea sa fie perfecte pentru oamenii care pleaca in misiuni spatiale.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *