succes stiintific 2015

La fel ca si oricare alt an, 2015 a avut suisuri si coborasuri. Insa, spre deosebire de alti ani, suisurile inregistratee in anul 2015 au revolutionat tot ceea ce stiam despre stiinta, in general. Am realizat cateva descoperiri uimitoare in anul 2015. Dar, daca lucrurile au mers atat de bine in anul 2015, cum vor arata in anul 2016?

Povestile stiintifice ale anului 2015

Putem detecta cancerul dintr-o picatura de sange- Cum poti pune un diagnostic mult mai usor si care sa fie mai putin stresant? Ei bine, aceasta inovatie face ca o singura picatura de sange sa spuna doctorilor daca pacientul sufera sau nu de o tumoare, dar si unde este localizata aceasta sau ce fel de tip este. Toate procesele invazive pe care un pacient trebuia sa le indure pentru a afla daca are cancer sau nu au disparut si asta multumita oamenilor din comunitatea medicala- care au dorit sa revolutioneze cu totul acest domeniu.

Apa pe Marte- Singura sursa de apa din Sistemul nostru Solar- inafara de Terra, unde se gaseste sub forma lichida, solida si gazoasa- ar trebui sa fie sub forma de gheata, nu-i asa? Pe langa oceanele subterane ale satelitilor lui Saturn, nu exista nicio forma de apa lichida in apropierea noastra. Sau, cel putin asta am crezut pana nu demult, cand oamenii de stiinta de la NASA au descoperit apa lichida pe suprafata planetei rosii.

Pluto- cea mai asteptata descoperire a mileniului a fost Pluto. Aceasta face parte din povestile care par a fi scoase din filmele science- fiction. Si, intr-un fel, cam asa a fost. Atunci cand Sonda New Horizons a fost lansata, am stiut ca va ajunge la destinatie peste noua ani de zile. Insa, sonda a ajuns cu succes iar omenirea a avut parte de cea mai high tech imagine a Pluto, ceea ce inseamna ca ne-a oferit o viziune si mai clara a planetei.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *