MIT-capsula-timp

In timpul unor excavatii pentru MIT.nano, Departamentul de Facilitati a descoperit o relicva neasteptata, intre cadirile 12 si 26: o capsula a timpului ce a fost ingropata pe data de 5 iunie 1957, pentru a comemora deschiderea Karl Taylor Compton Laboratories. In timp ce obiectul parea sa faca parte dintr-un sistem de utilitati existent, la o inspectie mai amanuntita a inspectorilor, membrii personalului de inspectie au confirmat ca acest obiect este, de fapt, o capsula a timpului, care contine artefacte istorice. Descoperirea capsulei timpului a fost destul de surprinzatoare, oferind o privire catre istoria MIT, potrivit Deborah Douglas, director al colectiei muzeului MIT.

„MIT iubeste sa fie rational si orientat catre viitor, insa acest lucru are o incarcatura sentimentala foarte mare, fiind un moment unic. Cred ca ne aminteste de o comunitate care, la fel, iubeste sa marcheze momentele si ocaziile speciale”- sustine Douglas.

James R. Killian Jr., profesor de inginerie electrica a igropat acest container in vara anului 1957, cu cinci zile inainte de deschiderea oficiala a Comptom Laboratories. Douglas explica faptul ca pentru MIT acest moment a fost unul plin de optimism. Capsula timpului este un cilindru conceput special din sticla, creat la RLE Glass Blowing Lab pentru a mentine obiectele din interior in stare perfecta. Un articol publicat pe 4 iulie 1957, noteaza ca obiectele din interiorul capsulei sunt sigilate. De asemenea, Douglas mai sustine ca exista mai multe capsule a timpului create de MIT pentru a marca diverse aniversari si ocazii. Exista cel putin 8 astfel de capsule cunoscute a fi ingropate in campusul MIT, in onoarea realizarilor facute de cercetatorii de aici.

Capsula se va deschide in 2957

Capsula din 1957 este „foarte neobisnuita, in sensul ca aceasta propune o data la care sa fie deschisa, adica peste 1000 de ani. Nu exista suficiente informatii despre ceea ce se afla inautru si nici nu stim ce au vrut sa faca creatorii cu privire la acest termen”- adauga Douglas. Pentru a se asigura ca obiectele din interiorul capsulei raman intacte de-a lungul celor 1000 de ani, cilindrul a fost umplut cu gaz argon inainte de a fi sigilat. In cadrul unui raport, se spune ca aceasta capsula contine „documente si memento-uri care spun ceva despre starea stiintei, a tehnologiei si a educatiei, mai specific decat atat, despre Institutul Tehnologic Massachusetts din anul 1957”. Materialul din interior include un „discurs al oamenilor de stiinta”.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *