anonymous

In urma atacurilor ce au avut loc la Paris in seara de 13 noiembrie 2015, membrii grupului Anonymous au luat masuri si au amenintat teroristii ce fac parte din gruparea ISIS. Amenintarile au avut loc chiar imediat in saptamana ce a urmat accidentul, insa acestia continua sa adreseze mesaje catre ISIS. Astfel, amenintarea Anonymous consta in faptul ca acestia vor ataca conturile de Twitter, Skype si Facebook a membrilor ISIS, urmate si de alte atacuri de D Dossing, Doxing si hacking, dorindu-si sa distruga paginile web ascunse administrate de teroristi.

In acest sens, Anonymous a publicat un videoclip pe YouTube prin care le comunica celor de la ISIS ca moartea tinerilor parizieni a determinat atacul impotriva lor, sustinand ca „tinerii din Paris au murit prea devreme, fara a avea sansa de a se bucura de frumusetea lumii in care au trait, fara a avea copii si nici macar nu au avut dreptul de a-si lua adio de la cei dragi lor”. Prin intermediul acestui mesaj, Anonymous continua razboiul cibernetic impotriva ISIS. De asemenea, Anonymous cere ca si alti oameni solidari care isi doresc sa infranga organizatia terorista sa se alature acestei miscari.

Lupta contra ISIS

Dar, asa cum ne-am fi asteptat, toate eforturile depuse de Anonymous impotriva ISIS au fost de scurta durata, teroristii reusind tot timpul sa gaseasca noi metode de a se afirma in mediul online, recrutand noi si noi adepti.

Aceasta amenintare a facut ca singura metoda a celor de la ISIS sa fie una violenta asupra statelor din Occident. Inca nu se stie daca membrii Anonymous vor avea succes in planul care l-au pus la cale, dar cu toate acestea se insista asupra distrugerii a unei legaturi dintre mintea jihadistilor si mediul online. Totodata, chiar si aceasta actiune capata un nou sens in mintea celor mai instabili psihic, pentru ca nu conteaza daca e un mesaj pozitiv sau negativ, tot timpul vor exista oameni mai slabi ce vor fi recrutati usor de cei de la ISIS.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *