luptatori-se-alatura-isis

New York Times a emis un anunt destul de socant pentru intreaga lume: mai mult de 30.000 de luptatori straini s-au decis sa se alature miscarii islamiste din Siria si Irak, acesta fiind un numar aproape dublu comparativ cu cel inregistrat in anul 2014. Astfel, potrivit site-ului de stiri american, se pare ca nu exista niciun fel de suport global care sa atenueze dezvoltarea ISIS, iar mesajele de consolidare impotriva terorismului practic nu mai au o valoare atat de mare.

In prezent, se afla peste 250 de militari de origine americana care participa la conflictele ce au loc in Siria si Irak. O buna parte a acestor militari din Statele Unie au fost acuzati ca incurajeaza miscarea Statului Islamic, astfel ca eforturile lor sunt benefice pentru gruparea terorista, mai degraba decat pentru restul lumii.

Din ce in ce mai multi oameni se alatura gruparii ISIS

In acest sens, in cadrul conferintei internationale de la Adunarea Generala a ONU, presedintele Statelor Unite, Barak Obama, va discuta despre subiectul extermistilor violenti ISIS. Pentru acest summit, analistii americani vor face public o serie de informatii: mai mult de 30.000 de militari au plecat in Siria si Irak incepand cu anul 2011, militari care provin din mai mult de 100 de state. De asemenea, analizele mai detaliate arata ca aproape 15.000 dintre acestia au ajuns in statele islamice pentru a le alatura gruparii teroriste ISIS.

Cu toate ca autoritatile din toata lumea se lupta sa impiedice ca oamenii sa se alature miscarii teroriste, se pare ca acestia au esuat, Congresul American declarand ca „in ciuda eforturilor pe care le-am pus in a opri oamenii sa se alature gruparii ISIS, se pare ca am dat gres in a-i opri pe americani sa plece inafara si sa se alature teroristilor.”

Pe langa atacurile aeriene desfasurate asupra Statului Islamic, Pentagonul a dorit sa creeze o armata de militari care sa lupte impotriva Statului Islamic, doar ca, in final, s-a ajuns ca acesti militari sa fie luptatori pentru ISIS.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *