Indiferent de cat de mult exploram omul, tot timpul vor exista unele lucruri care vor continua sa ne uimeasca, si asta multumita mecanismului uluitor din cauza caruia supravietuim. Coordonarea si precizia chimicalelor si a fluidelor din organism formeaza absolut totul: de la amintiri si pana la procesele de digestie, de exemplu. Astfel, in continuare vei citi cateva mistere legate de corpul omenesc, pe care nu le-ai stiut niciodata.

Misterele organismului uman

  1. Cand razi, intreaga lume rade cu tine- la fel cum cascatul este contagios, rasul este, de asemenea, un lucru ce se poate transmite si in jurul celor ce se afla langa tine. Atunci cand auzi pe cineva ca rade, creierul incepe sa asocieze expresiile faciale fericite cu aceasta actiune, dand nastere la ras.
  2. Exista patru culori diferite de piele- fara culoare, pielea ar avea un aspect alb-cremos. In urma unor cercetari, oamenii de stiinta au descoperit ca exista patru culori care se adauga nuantei pielii pe care o avem. Rosu de la vasele de sange, un pigment galben, tonuri de sepia si negru- care apare in urma nivelului mai ridicat de melanina. Aceste patru culori se amesteca apoi, oferind fiecarui individ o culoare specifica a pielii.
  3. Postura pe care o adopti afecteaza memoria- cercetatorii britanici au descoperit o legatura destul de mare intre simt si memorie. Incearca sa iti amintesti ceva ce ai uitat in timp ce iti schimbi pozitia din scaun, de exemplu. Schimbarea pozitiei va stimula simturile tale, existand sanse foarte ridicate sa iti aduci aminte ceea ce iti doresti.
  4. Creierul consuma aproximativ un sfert din aportul alimentar zilnic- cea mai mare parte a ceea ce consumam este mancare pentru „ganduri”. Cu toate ca, creierul nostru cantareste aproape 2% din greutatea totala a organismului nostru, se pare ca acesta consuma aproximativ 20% din oxigen si calorii.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *