Neptun
Neptun

Statiunea Neptun este una dintre cele mai cunoscute si apreciata statiuni turistice ale litoralului romanesc. Aceasta se afla situata intre statiunile Olimp si Jupiter, la 38 de kilometri de Constanta si 7 kilometri de Mangalia. Statiunea nu se bucura de apreciere doar datorita plajelor sale, ci si datorita apropierii padurii Comorova si a celor doua lacuri cu apa dulce, Neptun I si Neptun II, care au fost amenajate pe o fosta mlastina. Ca urmare a apropierii de respectiva padure, statiunea are un microclimat propriu: astfel, in zilele calduroase de vara se poate resimti racoarea care a fost intretinuta de vegetatia bogata, iar in perioada rece a iernilor, padurea joaca rol stavilitor in calea vanturilor dobrogene.

Accesul dinspre Constanta se realizeaza pe Drumul European 87. In perioada verii, legatura se asigura de catre microbue si minicare catre toate statiunile litoralului, preum si cu municipiile Mangalia si Constanta. Neptun este singura statiune care are gara proprie (Eforie si Costinesti sunt localitati de sine statatoare cu rol turistic, in timp ce Neptun, Olimp, Venus etc sunt doar statiuni estivale, care nu sunt locuite in restul timpului anului).

Avand in jur de doi kilometri, statiunea este strabatuta de o sosea de centura si una interioara, asigurand fluiditatea circulatiei, precum si un acces usor spre vile, hoteluri, plaja etc. Plaja „La steaguri” este considerata ca fiind plaja cea mai bine amenajata de pe litoralul romanesc. In 1987 a fost amenajata, pe plaja dinspre Jupiter, un solar de 2.000 de locuri, unde se fac tratamente cu namol adus din lacul Techirghiol.

Lucrarile de amenajare ale statiunii au inceput catre sfarsitul anului 1965, in timpul toamnei, in spatiul padurii Comorova. Doi ani mai tarziu hotelurile „Midia” (astazi „Hotel Sara”), „Tomis”, „Decebal”, „Delta”, „Neptun”, „Sulina” (astazi „Complex 2D”) si „Dobrogea” au intrat in circuitul turistic. Acestea au fost ridicate pe malul fostei mlastini Comorova (care avea 44 de hectare), amenajarea facandu-se cu ajutorul unor lucrari hidrotehnice in patru lacuri: Neptun I, Neptun II, Jupiter si Tismana, ultimele doua aflandu-se in Jupiter.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *