insule-ciudate

Exista un lucru extrem de fascinant atunci cand vorbim despre insule- poate ca ne capteaza atentia si imaginatia deorece este foarte greu sa ajungem in astfel de zone. Tuturor ne place se ne imginam ca suntem atat de bogati incat ne putem permite sa ne cumparam propria noastra insula, nu-i asa? Sa avem un loc unde sa putem fugi de grijile noastre, un loc de relaxare exclusivist sau sa traim intr-un loc de o izolare splendida.

Iar, izolarea unor insule le face pe acestea sa devina unice si splendide. Acestea pot fi locuri magice, cum sunt si Insulele Galapagos, care s-au dezvoltat diferit infara influentelor pe care le observam oriunde. Iata care sunt cele mai minunate insule de pe Pamant.

Insula North Brother, New York

In mijlocul East River, exista o insula abandonata care este incarcata de istorie. North Brother a fost odata casa a spitalului Riverdale, unde se tratau pacienti cu boli venerice dar si cei care sufereau de dependenta- iar cel mai cunoscut pacient a fost Typhoid Mary. In anul 1904, 1200 de oameni pur si simplu au murit la tarmul acestei insule. In anii 1950, insula a fost casa unui ospiciu care trata dependentii de droguri insa acesta s-a inchis in anii 1960 din cauza coruptiei. Ultimii locuitori au plecat de aici in anul 1963. In acest fel, viata animalelor si a plantelor au luat locul oamenilor, iar ultimile ramasite ale civilizatiei au fost pur si simplu „inghitite”.

Insula Papusilor- Mexic

Asa cum spune si legenda, ultimul locuitor al insulei- Don Julian Santana, a descoperit corpul unei fetite in canal. Bantuit de spiritul fetei, acesta a incercat sa-i faca pe plac fetitei prin faptul ca a lasat papusi peste tot pe insula. Martorii au raportat ca au vazut papusile miscandu-si mainile si picioarele, iar altii sustin ca papusile au incercat sa le atraga barcile din larg inspre insula. La numai 15 ani dupa ce Don Julian a gasit corpul inecat al fetei, acesta si-a gasit sfarsitul in acelasi loc unde a murit si fata.

Insula Bouvet- cea mai izolata insula din lume

Cu toate ca se afla situata intre Africa de Sud si Antarctica, Norvegia sustine ca detine aceasta insula. Cea mai apropiata masa de uscat este Antarctica- la 1610 kilometri departare, insa cea mai apropiata zona locuita se afla in Africa de Sud- la peste 2500 de kilometri departare.

Un ofiter francez a fost cel care a descoperit pentru prima data Insula Bouvet in anul 1739. Britanicii au sustinut ca este pamantul lor in 1825 insa au cedat insula Norvegiei in anul 1928. In prezent, aceasta insula este considerata a fi un loc natural ocrotit, insa Norvegia isi conduce o statie meteo automata acolo.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *