hyperlapse

Instagram a rezolvat una dintre cele mai mari probleme cu ajutorul aplicatiei sale, Hyperlapse. Aplicatia aceasta le permite oamenilor sa faca poze la anumite intervale de timp ce acestia se misca  si misca si camera.

Normal, fotografia facuta in intervale de timp diferite  necesita ca cineva sa stea pe loc arunci cand incearca sa faca poze la oamenii aflati in miscare in fata obiectivului. Daca aceasta camera se misca, se vor misca si imaginile si vor aparea foarte rau, incetosate si nu foarte clare.

Miscarile si zgaltaielile camerei sunt, in mod discutabil, cea mai mare si cea mai veche problema a fotografiei inca de la inceputurile sale. Este imposibil din punct de vedere virtual pentru ca un om sa mentina o camera in perfecta  stabilitate. Camerele vechi datand din anul 1800 erau dependente de tripoduri pentru a se mentine in perfecta stare de nemiscare astfel incat sa se poata face niste fotografii bune.

Fotografii acelor vremuri  si fotografii din ziua de azi inca se mai folosesc de tripoduri sau de trepiezi ca sa elimine problemele de incetosare cauzate de o camera in miscare si tremurata. Operatorii de camere video  tind de asemenea sa favorizeze montarea camerelor pe niste rotile sau pe niste pivoti mai degraba decat sa le poarte dupa ei pe umeri, asta din motive de precizie mai exact.

Cu ajutorul Hyperlapse, nu conteaza daca a ta camera se misca pentru ca tehnologia folosita de aceasta aplicatie aduna imaginile impreuna intr-un asemenea mod in care sa elimine miscarile camerei.  Principiul din spatele acestei aplicatii este genial si simplu, chiar daca algoritmul sau  care face toata treaba este incredibil de complicat de fapt.

Construita in cadrul aplicatiei este o trasatura numita Cinema, care actioneaza ca un giroscop  care continua sa taie din cadrul ramei exterioare si se ancoreaza pe imaginea centrala.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *