Pentru noii antreprenori care mai sunt si tineri pe deasupra, exista o alternativa la infiintarea unei afaceri de tip SRL in primii ani de activitate, si anume aceasta se refera la infiintarea unui SRL-D. Hai sa definim putin acest tip de afacere prin prisma avantajelor pe care le ofera spre deosebire de infiintarea unei firme SRL obisnuite.
O infiintare SRL-D este mult mai de dorit decat o infiintare de SRL simplu, pentru ca multi tineri care isi doresc sa intre pe piata afacerilor pe o nisa anume au parte de mai multe beneficii in cadrul acestei sfere de activitate decat din oricare alta.
Un prim avantaj al lansarii unei asemenea firme este ca infiintarea acesteia se face gratuit, un motiv in plus pentru ca afaceristii aflati la primul business sa doreasca sa aleaga acest tip de afacere in pofida altor tipuri de activitati. Pe langa serviciile de infiintare gratuita, exista si o finantare de pana in 10.000 de euro care nu sunt rambursabili la stat, un lucru mai mult decat minunat pentru cei care nu au un capital foarte mare sau pentru cei care nu isi doresc sa faca imprumuturi imense ca sa isi lanseze o afacere.
Inca un avantaj al infiintarii unei astfel de activitati de business mai este si scutirea de la plata contributiilor la pensie din partea antreprenorului (angajatorului) pentru patru angajati ai firmei in cauza si pe o perioada nedeterminata, dar si garantarea in mare de pana in 80% a unui credit de pana la 100.000 de euro.
Ceea ce este foarte bine si profitabil pentru cei care isi doresc sa devina intreprinzatori de afaceri de tineri este faptul ca aceste societati sunt potrivite pentru cei de pana in 35 de ani si care se afla la prima afacere pe piata businessului din Romania. Asta, si infiintarea gratis a firmei se adauga ideii ca tinerii din tara la noi ar trebui sa fie sprijiniti si sustinuti de stat pentru a-si pune visele in aplicare si planurile in mediu real, dar trebuie sa si acceada la servicii de contabilitate care sa le puna in ordine activitatile.
Insa, pe langa beneficiile si avantajele pe care le ofera infiintarea unei afaceri de tip SRL-D, exista si niste obligatii care trebuie indeplinite numaidecat de catre cei care tin sa faca acest lucru. In primul rand si una dintre cele mai arzatoare obligatii este reinvestirea de aproape 50% din profit si mentinerea in posturi a cel putin 2 dintre angajati in firma pe o perioada de cel putin 3 ani, si acesta nu este un lucru deloc rau pentru ca asigura medii de munca oarecum stabile.
Nu este ceva care sa descurajeze, mai ales avand in vedere ca investitia in prima faza si beneficiile cantaresc foarte mult in balanta infiintarii unui SRL-D. Inca un lucru de avut in vedere este faptul ca o asemenea societate poate sa functioneze chiar si cu 1 angajat, daca nu se cere si acceseaza finantarea. Oricum ar fi, infiintarea unui SRL-D este oricand de dorit in Romania.