sumplimente alimentare

Importanta magneziului in functionarea optima a organismului

Pentru ca totalitatea functiilor organismului sa se desfasoare la nivel optim, asigurarea unor nutrienti este necesara. In general acestia ar trebui sa provina dintr-o alimentatie corespunzatoare. Cu toate acestea, rareori consumam ceea ce trebuie pentru a aduce aportul zilnic necesare de proteine, vitamine, minerale, respectiv de alte substante cu rol de hranire. Asa cum apa reprezinta un element de care avem nevoie pentru a supravietui, asa si toate aceste substante trebuie asigurate.

Magneziul reprezinta unul dintre elementele cu rol indispensabil in buna desfasurare a functiilor din organism. Acesta este responsabil cu functionarea in cele mai bune conditii a proceselor fiziologice – metabolismul lipidelor, glucidelor si proteinelor fiind un exemplu in acest sens. Nu poate fi contestat nici rolul major pe care il indeplineste in activitatile enzimatice, precum si in excitabilitatea musculara sau in astfel de sarcini.

De preferat este inlaturarea carentelor de magneziu din corp pentru ca rezulta in diverse efecte nedorite. Cel mai bine ar fi ca fiecare sa mentina o dieta cat mai echilibrata, iar acest mineral poate face adevarate minuni in acest sens. Atunci cand nu consumi insa cantitatea necesara de cereale complete, de fructe oleaginoase, legume uscate, ciocolata, poti avea in vedere achizitionarea unor suplimente alimentare ce il au la baza.

Care sunt functiile indeplinite de magneziu in organism?

Iata de ce este necesar sa iti completezi carentele de magneziu, fie printr-o alimentatie corespunzatoare, fie prin diverse suplimente alimentare ce il contin.

  • Indeplineste un rol activ in realizarea digestiei

Procesul de digestie este vizibil imbunatatit atunci cand cantitatea de magneziu in organism este optima. Cu toate ca are rol adjuvant, lipsa mineralului din organism creeaza disconfort abdominal si balonare. Indeplineste si rol de coenzima, prin faptul ca ajuta la realizarea absorbtiei si fixarea nutrientilor in organism.

  • Benefiicile magneziului asupra oaselor

De necontestat este ajutorul oferit de mineral pentru oase sanatoase si puternice. Alaturi de calciu, dar si de vitamina D, acesta fortifica masa de oase.

  • Purifica organismul

Opteaza pentru suplimente alimentare ce au in componenta magneziul cei care doresc sa urmeze o dieta de detoxifiere. Substanta este recunoscuta pentru eficienta de a elimina din organism elemente precum substante chimice din mediul exterior, metale grele, diverse toxine, ierbicide si pesticide, substante nocive provenite din alimente nesanatoase.

  • Ajuta in eliberarea stresului si a anxietatii

Pe langa efectele negative deja mentionate ce apar in cazul carentelor de magneziu, de mentionat sunt si starile de anxietate si de stres. Cei care au probleme din acest punct de vedere trec de asemenea destul de frecvent prin stari de iritabilitate si nervozitate. Iata deci ca lipsa mineralului nu se manifesta doar fizic, prin rigiditate si tensiune.

Este bine sa asiguri necesarul de magneziu nu doar pentru a preintampina astfel de conditii de sanatate, dar si pentru a te feri de boli cronice sau afectiuni ca insomnia, depresia, constipatia, durerile de spate sau de cap, hipertensiunea arteriala, dar si crampele musculare sau imbatranirea accelerata.

Ca mentiune de final, afla ca este esential sa consumi magneziu din surse diverse intrucat un singur tip de aliment nu favorizeaza asimilarea sa in organism. Ca sa suplinesti eventualele carente ale mineralului, poti comanda suplimente alimentare ce il au la baza de pe mesfarma.ro.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *