drone

Pe data de 28 martie, DARPA (Departamentul de Aparare al SUA mai pe scurt) a lansat noua sa viziune legata de viitor si protectia lumii. In ceea ce priveste ochiul tehnologic si foarte bine dezvoltat al Departamentului de Aparare, DARPA a fost implicata in orice de la lansarea avioanelor de lupta stelare si pana la nasterea Internetului.

Asadar, cand acestia se gandesc sa prezica viitorul planetei, probabil ca sunt mai mult decat bine intentionati si stiu destul de bine cu ce merge treaba pe care ar vrea sa o puna in aplicare. Uite cateva tehnologii pe care compania are de gand sa le lanseze in viitorul nu foarte indepartat probabil.

Fuzionarea om-masina

DARPA este intr-o continua cautare de spatii libere intre oameni si masinarii. Agentia deja are parte de ceva succes  datorita implanturilor neurale si a organelor protetice, si planuieste sa construiasca si mai mult de atat. Programul Prescriptii Electrice (ElectRx) care doreste sa creeze dispozitive implantabile miniaturale care monitorizeaza  interfata dintre nervuri si organe.

Dispozitivul ar putea monitoriza sanatatea unui veteran si, cand este nevoie, va putea stimula aceste organe incat sa isi faca treaba si mai bine de atat. Gandeste-te la acest dispozitiv si aceasta tehnologie ca la un stimulator cardiac, insa pentru organe si nu pentru inima.

 Drone subacvatice ciudate

“Underwater Falling Payloads” suna ca numele unei formatii de acid-rock, daca acea trupa ar consta in intregime din proiectanti de rachete. In realitate, acesta este un program al DARPA pentru depozitarea si lanarea de drone subacvatice  care zac acolo in stand-by si sunt ascunse in cadrul apelor marilor si oceanelor timp de ani buni, gata sa fie lansate pana inspre cer la comanda Amatei Americane. Scopul principal al acestui program este de a se gandi in prealabil la un posibil razboi sau ceva care sa ascunda robotii militari sub apa pentru ca, in caz de atac, sa se poata elibera si distruge tinte inamice.

 

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *