giulgiu-torino

Este vreun fals medieval sau chiar este o relicvla a lui Iisus Hristos? O noua analiza a ADN-ului realizata pe Giulgiul din Torino arata ca oamenii din intreaga lume au pus mana pe acest obiect extrem de venerat. „Indivizii din diferite grupuri etnice si locatii geografice diferite au intrat in contact cu Giulgiul din Torino, fie in Europa- Franta si Torino- sau direct in tara lor de origine- Europa, Africa de Nord Est, Caucaz, Anatolia, Orientul Mijlociu si India. Cu toate acestea, nu putem spune mai multe despre originea giulgiului”- sustine Gianni Barcaccia, genetician al Universitatii din Padova si principalul autor al studiului care se ocupa da analiza ADN-ului giulgiului.

Oamenii de stiinta mai adauga ca noile descoperiri in ceea ce priveste giulgiul nu includ si ideea ca banda ar putea fi un fals medieval sau ca e adevaratul giulgiu de inmormantare a lui Iisus Hristos.

Dezabaterea

Giulgiul din Torina este o bucata de panza modesta, care poarta urme de sange si o amprenta a corpului unui om. Cu toate ca Biserica Catolica nu a avut niciodata o pozitie oficiala in ceea ce priveste autenticitatea obiectului, mii de oameni vin in fiecare an la Torino, Italia, pentru a atinge sau a vedea obiectul, crezand cu tarie ca acesta a fost infasurat in jurul corpului lui Hristos.

Potrivit legendei, giulgiul a fost relizat in mare secret in Iudeea, in anul 30 sau 33 d. Hr., si a fost gazduit in Edessa, Turcia si Constantinopol vreme de cateva secole. Cu toate acestea, Biserica Catolica stie de existenta giulgiului inca din 1353, atunci cand a aparut intr-o biserica mica din Lirey, Franta. Cateva secole mai tarziu, in anii 1980, datorita datarii cu radiocarbon, s-a aflat ca giulgiul a fost realizat intre anii 1260 si 1390 d. Hr., ceea ce inseamna ca bucata de material este un fals medieval.

Chiar mai mult, in Evanghelia dupa Matei se spune ca pamantul s-a cutremurat iar stancile s-au impartit in doua, si mormintele s-au deschis, in momentul in care Iisus a fost crucificat. Deci, geologii au sustinut ca un cutremur ar fi avut loc la moartea lui Iisus, care ar fi eliberat o explozie de neutroni. Aceasta explozie nu numai ca dezminte practica cu radiocarbon, ci poate fi si o explicatie buna in ceea ce priveste amprenta intunecata de pe giulgiu.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *