TURISM

Printre categoriile de turism cu care suntem deja obisnuiti, mai exista si anumite forme de turism care ni se vor mai parea mai absurde sau ciudate, dar care sunt practicate in toata lumea. Printre acestea se numara si turismul dezastrelor sau turismul pieirii. Locurile faimoase cunoscute pentru asa ceva sunt Ghetarul Amalia din sudul Pantagoniei in Chile, Muntele Kilimanjaro din regiunea Kilimanjaro din Tanzania si Ladakh, Jammu si Kashmir din India.

Acest tip de turism este un trend in continua crestere inca din anul 2007. Prima ata identificat acum sase ani, se refera la vizitarea acelor locuri/regiuni si zone care se afla sub o oarecare forma de amenintare umana sau naturala. Principala dorinta a acestei forme de turism  este de a determina lumea sa viziteze cat mai repede aceste locuri inainte sa mai existe pe acest pamant. De aceea conceptul de turism al dezastrelor castiga din ce in ce mai multa popularitate in ziua de azi. Oricum, potrivit cu unii critici, cresterea si dezvoltarea turismului acesta poate, de fapt, sa accelereze deteriorarea locurilor care deja sunt amenintate de diferite lucruri.

O alta forma de turism mai neconventional se refera la turismul pentru droguri. Destinatiile faimoase pentru asa ceva sunt, ati ghicit deja, Amsterdam, capitala Olandei, Muntii Rif din Maroc, Nimbin din Australia, dar mai exista si alte locuri cunoscute exclusiv pentru asa ceva. Amerge in locuri indepartate pentru copul de a cumpara si a consuma droguri si narcotice care sunt ilegale si nelegitime intr-o anumita tara, se refera la turismul pentru droguri.

Nimic suprinzator, acest tip de turism implica o multime de lucruri legale si constrangeri iar oamenii care sunt descoperiti ca ar transporta droguri in mod ilegal pot fi adeseori judecati si inchisi pentru contrabamda cu droguri. Oricum, exista o multime de regiuni in lume care sunt faimoase pentru cultura drogurilor legale si, asadar, o multime de turisti sunt atrasi in aceste locuri doar pentru acest lucru.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *