Este clar ca tehnologia va continua sa evolueze treptat, dar, te-ai gandit vreodata ca ai putea sa calatoresti, intr-un vehicul ce ar putea fi si avion, nava maritima dar si hovercraft? Gandit ca fiind „viitorul transporturilor”, FlyShip foloseste o noua tehnologie pentru a avea abilitatea de a zbura deasupra nivelului apei, atingand viteze de pana la 250 km/h. Cu toate ca proiectul se afla in primele faze, echipa de ingineri din Germania care se afla in spatele acestui concept sustine ca acesta ar putea revolutiona modul in care vom traversa marea. De asemenea, dezvoltatorii sustin ca FlyShip ar putea fi utilizat pentru a opri actiunea piratilor.

Compania care a dezvoltat conceptul hibrid futurist sustine ca acesta ar putea fi utilizat, in principal, ca si vehicul de transport maritim pentru deplasarea de marfuri dar, de asemenea, ar putea fi utilizat si ca sistem de transport pentru pasageri, fiind si un vehicul excelent pentru paza de coasta. In plus, vehiculul este capabil sa transporte marfuri cu viteze de pana la 250 km/h, fiind mai rapid decat orice container care, de obicei, ajunge pana la viteze de 25 noduri- 75 km/h.

Caracteristici FlyShip

Mai mult decat atat, atunci cand FlyShip este comparat cu un avion, vasul ramane o optiune ieftina. Potrivit dezvoltatorilor avionului FlyShip, costul mediu al unui jet de linie Airbus A318, ce este utilizat de catre British Airways, este de aproximativ 71 milioane de dolari. Prin comparatie, FlyShip FS-100 costa in jur de 37 de milioane de dolari. Potrivit inginerilor germani, FlyShip poate transporta pana la 100 de pasageri, avand o cabina de 140 metri patrati, o lungime de 37 metri si o anvergura a aripilor de 40 metri.

FlyShip este capabil sa pluteasca desupra apei si a pamantului prin crearea unei perne de aer sub „aripile delta inversate”, propulsand aparatul de la sol. De asemenea, FlyShip poate fi utilizat de catre trei membri ai echipajului si consuma 270 litri de compustibil la fiecare ora de mers, comparativ cu jet-urile din ziua de azi ce consuma aproape 3300 litri combustibil la aceeasi cantitate de timp.

Blogger: Cristina M.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *