universuri paralele

Ideea Universurilor paralele este una care bantuie omenirea de foarte mult timp, existand si mai multe teorii care sustin ca noi am trai si in alte locuri asemanatoare. Insa, un cercetator sustine ca a gasit cheia ce poate deslusi acest mister ce ne chinuie de mai mult timp.

Specialistul de la Insitutul Tehnic din California- Ranga Ram Chary- sustine ca el este omul care poate explica existenta Universurilor paralele. Chary s-a ocupat de analizarea radiatiei electromagnetice ce are loc in Univers si a reusit sa descopere o fluctuatie destul de ciudata. Cercetatorul este de parere ca exista 30% sanse ca aceste variatii sa nu reprezinte mare lucru, insa este aproape sigur ca fluctuatia poate fi o dovada a existentei Universurilor paralele.

Lumi paralele

In studiul realizat de el, acesta a reusit sa evite sursele posibile care pot da nastere acestor fluctuatii- cele cunoscute de om, cel putin. Din pacate, Chary nu a reusit sa isi dea seama care poate fi sursa fluctuatiilor, insa a descoperit existenta unor fascicule luminoase- care si-au facut aparitia la anumite frecvente- sustinand ca lumina este de 4500 de ori mai stralucitoare decat in mod normal. Un alt om de stiinta- Jens Chluba- a sustinut ca semnalul acestor lumini ar putea fi o semnatura a Universului nostru.

Chary explica in lucrarea sa ca „luminile pot fi generate de coliziunea Universului nostru cu un altul”. Totodata, acesta este de parere ca fluctuatiile descoperite de el ar putea reprezenta o dovada a materiei ce provine din alt Univers, care este caracterizat de alte alte legi ale fizicii- diferite de cele cunoscute de noi. Pe de alta parte, exista oameni de stiinta si fizicieni care sunt de parere ca materia ar trebui sa se aseze si sa se aranjeze intr-un anumit numar specific de moduri. Astfel, in cazul unui Univers infint, materia are posibilitatea de a se aranja si a se rearanja de o multime de ori, in timp ce acest lucru nu se poate petrece daca ar exista mai multe Universuri paralele.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *