detectivi carti
detectivi carti

Exista mai multe genuri de filme si carti, dar dintre acestea se diferentiaza genul mystery care apare de  cele mai multe ori in serialele de la TV, in seriile de carti ale autorilor celebri sau in cadrul unor documentare care vorbesc despre viata si orele inspirate ale autorilor de carti de tip Mystery.

In aceste filme si carti cu mistere rezolvate si nerezolvate exista anumite personaje principale care ajuta la rezolvarea cazurilor sau care trec ei insisi la investigatii si cautarea de indicii in acest sens. Exista detectivi din politie, detectivi amatori, detectivi particulari, detectivi consulanti la anumite cazuri sau chiar oameni cu intuitie care ajuta la rezolvarea unor cazuri misterioase.

In cazul detectivilor de politie implicati in descoperirea criminalului din filme sau din carti, ne putem gandi la John Rebus al lui Ian Rankin  sau Hieronymous (Harry) Bosch al lui Michael Connelly, ori chiar echipa de sot-sotie a lui Deborah’s Crombie Duncan Kincaid si Gemma James. Apoi mai exista Kate Beckett in Castle, Cagney and Lacey si seriile Colombo la televizor. Toti trei se afla in sindicalizare in toata lumea.

Acesti detectivi de politie  ni se prezinta drept de incredere, insa tot trebuind sa o ia pe o cale nebatatorita deja pentru a descoperi raspunsurile de care au nevoie pentri rezolvarea cazurilor. Acestia isi doresc sa faca din lume un loc mai sigur, cu toate  ca o parte dintre ei nu sunt chiar siguri cum vor face aceste lucruri.

In filme, din unele motive, cei mai multi detectivi de politie  apar in filme tip horror sau in thrillere cum ar fi Insomnia, ba chiar si in unele animatii comice. Insa, aceste filme nu fac parte din genul mystery.

Un alt tip de detectivi care ajuta la prinderea criminalilor sunt cei amatori. Un exemplu tipic in acest caz  ar fi in cazul prrogramului de televiziune  in care apare actrita Angela Lansbury drept investigatoare a cazurilor de crima, in serialul numit „She Wrote”.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *