Hateg

In Romania, turismul a capatat o dezvoltare impresionanta, iar acest lucru devine foarte usor vizibil prin evolutia care se simte si in randul calatorilor ce vin din afara. Punctele atractive ale tarii noastre sunt intr-un numar destul de mare, iar cultura si istoricul pe care il reprezinta fiecare dintre acestea sunt foarte vaste si bogate.

Pentru romanii care iubesc plaiurile mioritice si nu prefera sa se orienteze catre vacantele exotice, le este cunoscut cat de valoroase sunt anumite zone ale noastre si cat de mult merita acestea vizitate. Una din zonele care prin localizarea pe harta face puncte comune cu anumite obiective impresionante din punct de vedere turistic este orasul Hateg. Gasindu-se in inima depresiunii care ii poarta si numele, acest loc atrage destul de frecvent un numar mare de turisti care sunt incantati de frumusetile naturale, dar mai ales de povestile memorabile ce le poarta.

Pentru a descoperi ce inseamna vechime si cultura redate prin monumente arhitectonice cu o insemnatate extraordinara, iti vor fi prezentate anumite obiective care fac parte din cele ce au cea mai spectaculoasa incarcatura istorica din aceasta regiune, dar si din restul tarii.

Sarmizegetusa

Cunoscuta de noi inca de la primele lectii de istorie ca fiind capitala uneia din cele mai vechi asezari de pe acest teritoriu, capteaza interesul tuturor. Acesta este unul dintre locurile care marcheaza cel mai puternic  antichitatea povestilor istorice din punct de vedere material.

Rezervatia de zimbri din Hateg

Desi, nu este singurul loc din tara unde se intalneste prezenta zimbrilor, rezervatia din Hateg este cea mai cunoscuta in acest sens. Cei care se cazeaza la un hotel in Hateg 2018 au prilejul de a intalni la maximum 3 km de oras o populatie impresionanta de zimbri. Un lucru interesant legat de existenta acestora este faptul ca toti cei care s-au nascut in spatiul romanesc au dobandit nume, ale caror initiala sa fie litera R.

Manastirea Prislop

Odata cu trecerea timpului, aceasta manastire a cunoscut tot o mai mare popularitate din partea crestinilor. Localizata la scurta distanta de orasul Hateg, in centrul unor peisaje naturale impresionante, aceasta ctitorie este fondata de mai bine de 500 de ani.

Parcul National Retezat

Gasindu-se in cadrul celei mai frumoase zone montane din Romania, Parcul National Retezat surprinde cele mai impresionante peisaje, dar si un numar foarte mare de specii care ofera acestui spatiu un aer salbatic si veritabil. Acest punct este cunoscut ca una din cele mai importante destinatii turistice de la noi, atat datorita celor 80 de lacuri glaciare, cat si traseelor montane care sunt extrem de atractive pentru pasionati.

Castelul Corvinilor (Huniazilor)

Recunoscut atat de turistii locali, cat si de cei din afara drept o bijuterie arhitectonica, Castelul Corvinilor reprezinta acea destinatie care nu poate fi ocolita de niciun drumet. Este impresionant din punct de vedere istoric, dar mai ales al efectului vizual ce se impune prin dimensiunea si detaliile foarte meticuloase.

 

Este foarte important sa acordam cat mai mult timp si o mare atentie vacantelor noastre. Acestea trebuie sa ne ajute sa ne relaxam intr-o mare masura, dar mai ales sa ne ofere si o dezvoltare personala si profesionala. De aceea este indicat sa ne orientam catre destinatiile de calitate care sa prezinte un fundament istoric si cultural.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *