Tara
Tara

Plantatiile sudiste (Alabama, Carolina de Sud, Georgia, Louisiana, Tennessee, Texas)

Plantatiile sudiste au aparut in secolul XVII, in perioada in care sclavii africani lucrau pamantul fertil, culegand bumbac sau tutun. Cele mai frumoase si cunoscute case plantatii se afla in state ca Louisiana, Texas si Georgia. In Louisiana se afla Casa Beauregard, construita in 1833 si Plantatia Bocage, datand din 1801. Astazi, aceste plantatii sunt considerate monumente istorice. Astfel de cladiri pot fi gasite si pe teritoriul altor state, precum Carolina de Sud, Virgina si Tennessee. In Carolina de Sud, cele mai cunoscute sunt Plantatia si Gradinile Boone Hall, Plantatia Magnolia si gradinile ei sau Drayton Hall. In Franklin, Tennessee se afla Plantatia Carton – in timpul Razboiului Civil, acesta a fost cel mai mare Spital Confederat. In prezent, o mare parte dintre aceste plantatii au devenit muzee sau chiar hotel.

Turnul Willis (Illinois)

Turnul Willis (anterior cunoscut ca Sears Tower) este un zgarie-nori cu 108 etaje, cu inaltimea de 442 m, amplasat in Chicago, Illinois. La momentul terminarii lucrarilor, in 1973, era cea mai inalta cladire din lume, intrecand turnurile gemene World Trade Center din New York, pastrandu-si pozitia pentru aproape 25 de ani. In momentul de fata, este cea mai inalta cladire din SUA si a saptea din lume. Turnul este unul din cele mai populare destinatii turistice din Chicago, avand peste un milion de vizitatori anual.

Gateway Arch (Missouri)

Gateway Arch, este o constructie sub forma de arc aflata in Jefferson National Expansion Memorial in St. Louis, Missouri. A fost ridicata in cinstea expansiunii catre vest a SUA. Avand 192 m, este cel mai inalt monument creat de om in SUA. Arcul este amplasat in locul in care a fost fondat St. Louis, pe malul de vest a fluviului Mississippi, unde, pe 14 februarie 1764, Pierre Laclede a hotarat sa intemeieze orasul. Design-ul arcului a fost creat de arhitectul finlandezo-american Eero Saarinen si inginerul germano-american Hannskarl Bandel in 1947. Ridicarea propriu-zisa a inceput pe 12 februarie 1963 si s-a terminat pe 28 octombrie 1965, costand 13 milioane dolari la acea vreme (in jur de 95.999.000 $ azi).  Monumentul a fost deschis publicului pe 10 iunie 1967.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *