ISIS reprezinta cea mai mare amenintare la adresa lumii de la ora actuala, astfel ca marile puteri globale sunt nevoite sa se mobilizeze si sa puna la punct un plan pentru a face fata atentatelor din partea ISIS. Printre planurile cele mai cunoscute sunt cele adoptate de Marea Britanie si Franta, care planuiesc sa realizeze o serie de raiduri aeriene impotriva retelei teroriste SI. Exista mai multe strategii de lupta impotriva celei mai temute organizatii teroriste, astfel ca acestea sunt diferite de la un stat la altul.

De exemplu, Franta se gandeste sa realizeze raiduri aeriene impotriva ISIS, Marea Britanie a lansat deja un atac cu un avion fara insa a avea un pilot la bort iar Statele Unite conduc o coalitie internationala anti SI. Pe de alta parte, strategiile adoptate de Iran si Rusia raman insa necunoscute pentru lume.

Astfel, incepand de saptamana trecuta, Franta a inceput o serie de misiuni de recunoastere aeriana in Siria, insa, pana in prezent, majoritatea actiunilor francezilor s-au axact pe teritoriul Irak-ului. Presedintele Frantei, Francois Hollande, a declarat ca Franta va incepe o serie de misiuni in vederea lansarii unor atacuri impotriva membrilor jihadistilor.

Marea Britanie a dezvaluit ca a realizat un atac impotriva SI, efectuand primul atac cu un avion fara pilot in Siria. In urma atacului, trei membri ai grupului jihadist au fost omorati, printre care si doi membri de origine britanica, care se credea ca planuiesc un atentat impotriva reginei Elisabeta a II-a. Statele Unite isi antreneaza armata in vederea luptei cu membrii SI. Astfel, aproape 450 de instructori care fac parte din coalitia anti-SI se implica in misiuni de instruire si de consiliere a fortelor rebele moderate siriene, actiuni care se desfasoara pe teritoriul Iordaniei.

Implicare militara a Rusiei in Siria

Exista o serie de speculatii care sustin ca Rusia ar avea o implicare militara in Siria. Asfel, se pare ca presedintele Rusiei- Vladimir Putin- a recunoscut de curand ca armata din Siria primeste ajutor logistic si echipament din partea Moscovei. Oficialii Statelor Unite inca nu sunt siguri asupra implicarii Rusiei in Siria: „Intentiile Rusiei in Siria raman incerte.”

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *