Poetul Lord Byron a descris Mont Blanc ca fiind „monarhul muntilor”, iar acum, poti sa te bucuri de inspiratia cuvintelor sale romantice prin exploatarea pantelor inzapezite de pe Masivul Mont Blanc, direct din confortul caminului tau, sau de la birou.

Google Street View a decis sa treaca la un alt nivel de cartografiere, pe langa strazile si cladirile ce le putem vedea in 3D, asa ca a cartografiat maiestria muntelui faimos, cu ajutorul aventurierilor renumiti, reusind, pe aceasta cale sa documenteze o serie noua de caracteristici, cum ar fi ghetari, oferind o vedere de 360 de grade asupra peisajului muntos. Cu ajutorul Google Street View, pasionatii de munte ce nu indraznesc sa urce pana pe Mont Blanc au ocazia, de acum, sa priveasca zapada si crestele stancoase ale celui mai inalt varf montan din Europa.

Google are un parteneriat cu o echipa de alpinisti fotografi, schiori si alergatori, astfel incat sa realizeze o harta de tip „Street View” a celui mai inalt varf din Europa de Vest. Mont Blanc, sau „muntele alb” este cel mai inalt varf din Alpi, avand o altitudine de 4809 metri peste nivelul marii.

Proiectul Mont Blanc Street View

La fel ca pana acum, utilizatorii pot „ajunge” in Mont Blanc cu ajutorul Google Maps, cu ajutorul optiunii Street View pentru regiunea muntoasa. In plus, traseele fotografiate sunt cele alese de catre experti. Proiectul Mont Blanc Street View este explicat, mai in detaliu, pe blog-ul oficial al Google.

Utilizatorii pot „alerga”, „urca” sau face „alpinism” pe cel mai inalt munte din Europa, in numai cateva minute, din confortul caminului lor. Pana nu demult, nu am fi crezut ca imaginile 3D ale celor de la Google chiar vor avea succes, iar acum suntem martori la o calatorie extraordinara, in mediul virtual, Google oferind sansa celor ce au frica de inaltime sa savureze cele mai frumoase zone pe care un munte le are de daruit.

Blogger: Cristina M.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *