Foarte multe femei ar fi de acord ca nimic in lumea asta nu e mai rau decat aplicarea cu atentie a make-up-ului, doar pentru a arata bine o zi. Insa, make-up-ul ar putea fi mai la indemana, datorita produselor cosmetice inteligente. Expertii sustin ca in mai putin de cinci ani de zile, este posibil sa cumparam machiaj inteligent, care se aseaza singur pe fata unei femei, dureaza numai cateva secunde pentru a fi aplicat si refuza sa se stearga. In plus, femeile ar avea abilitatea de a-si schimba apectul cu o apasare de buton, fara niciun efort, astfel ca un machiaj de zi ar putea fi tranformat cu usurinta in unul de seara.

Ian Pearson, futurolog in domeniul tehnologiei sustine ca „acest lucru nu e posibil in prezent, dar peste aproximativ cinci ani de zile, cosmeticele inteligente ar putea deveni o realitate, facand zilele femeilor mai usoare”.

Machiaj inteligent?

In timp ce majoritatea companiilor producatoare de cosmetice din ziua de azi ne bombardeaza cu diferite produse, cele din viitor vor contine o singura crema de o culoare. Ei bine, aceasta ar fi realizata din particule fine, sensibile la un camp electric. Plasate pe fata, particulele din crema se vor misca astfel incat sa corecteze machiajul cu numai o apasare de buton. Odata aflat acolo, directia de distribuire a machiajului va fi afectata de modul in care lumina bate, astfel incat culoarea sa iasa in evidenta.

Evident, acest lucru pare a apartine de domeniul science- fiction, insa dr. Pearson sustine ca femeile vor avea nevoie sa poarte piese electronice invizibile, imprimate pe fetele lor, cel putin odata pe luna. Acestea vor transmite particulelor unde se afla gura, buzele, ochii- sau alte aspecte- si se va asigura ca machiajul se aplica unde trebuie, prevenind petele. De asemenea, femeile vor putea sa isi programeze machiajul in functie de stil, make-up-ul inteligent oferindu-le sansa de a-si schimba look-ul de mai multe ori de-a lungul zilei, fara a mai reaplica niciun fel de produs cosmetic.

Blogger: Cristina M.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *