aer-china

Au aparut o multime de rapoarte si studii care sustin ca numarul deceselor si a bolilor respiratorii au crescut foarte mult de la scandalul privind emisiile Volkswagen, din cauza poluantilor emisi de masinile lor. Exista o multime de controverse in jurul acestui subiect, insa, cu toate ca Volkswagen chiar este vinovat pentru inselaciunea sa si pentru daunele sale in randul clientilor sai, nu toate problemele de sanatate a oamenilor din intreaga lume se datoreaza acestui aspect.

Potrivit unui nou raport, China a fost mai putin sincera in ceea ce priveste emisia de gaze cu efect de sera, iar marja de eroare inregistrata este una uimitoare. Se estimeaza ca statul chinez arde cu pana la 17% mai mult carbun in fiecare an, fata de ceea ce au declarat oficialitatile, iar, avand in vedere dimensiunile impresionante ale statutului, discrepanta este mult mai mare intre zonele de vest si est- acestea fiind mai proeminente in partea de est, unde exista o dezvoltare industriala uimitoare.

Calitatea aerului din China

„Acest lucru are un impact foarte mare, deoarece China arde mai mult carbune decat am fi crezut vreodata. Se pare ca este un emitator de gaze poluante, mai mare decat am fi crezut initial. Acest lucru ajuta si explica de ce calitatea aerului din China este atat de saraca”- sustine Yang Fuqiang, consilier al Consiliului de Aparare al Resurselor Naturale. In timpul unor discutii climatice ONU la Paris, emisiile din China- care reusesc sa emita mai multe gaze cu efect de sera intr-o singura luna decat emisiile din intreaga Germania dintr-un an- ar putea face ca liderii din intreaga lume sa digere mai usor gravitatea acestor probleme, si vor veni cu noi solutii care sa rezolve reducerea acestor emisii.

Insa, ceea ce poate si mai remarcabil decat atat, consta in modul in care noile date privind poluarea din China au ajuns la lumina: „Noile date, care au aparut recent intr-un raport statistic, sugereaza faptul ca statul chinez a subestimat emisiile de CO2 inca din anul 2000. In urma noii revizuiri, noile cifre sugereaza ca, in fiecare an se emit aproape 600 milioane de tone- o cantitate echivalenta cu mai mult de 70% a carbunelui total ars de catre Statele Unite”.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *