Cei mai multi oameni ar sustine ca animalele nu au sentimente sau emotii si ca sunt departe de a fi la fel de inteligente ca si oamenii. Orice proprietar de animale va incerca sa contrazica aceste lucruri, insa care o fi adevarul? Neuropsihologul Jon Lieff a analizat creierele oamenilor si a animalelor, iar din concluziile lui acesta a reusit sa intocmeasca o lista celor mai inteligente specii de animale din lume.

Animale inteligente

Albinele. Luam de bun faptul ca albinele isi pun la punct propriul fagure pentru a-si stoca „marfa”, insa adevarul este ca aceste structuri sunt atat de complexe si atat de eficiente, incat devin un fel de dovada a inteligentei albinelor. In plus, cunostintele lor in materie de flori sunt absolut impresionante. Nu numai ca stiu deja diferite forme de flori, acestea stiu si unde sa le gaseasca, astfel ca par sa inteleaga unde se poate intalni cea mai buna calitate.

Caracatita. Doar pentru ca traieste in mare nu inseamna ca o caracatita nu poate fi inteligenta. De fapt, aceste creaturi sunt constiente de imprejurarile in care se afla incat pot imita alte specii, ceea ce poate fi vazut ca un semn de respect in cadrul regnului animal. Acestea pot comunica prin intermediul culorilor si a modelelor de culori.

Elefantul se aseamana incredibil de mult cu oamenii in mai multe feluri. Au un simt puternic de familie, avand un lider pentru fiecare grup. Acestia dau dovada de semne de durere si doliu atunci cand un membru al familiei lor moare, revenind de multe ori la locul unde acesta a murit- acesta fiind un motiv extraordinar care ii face pe elefanti sa fie animale remarcabil de inteligente.

Balenele. Crezi sau nu, balenele sunt specii de animale incredibil de inteligente. Acestea sunt capabile sa munceasca in grupuri mici pentru a-si imbunatati tehnicile de „pescuit”, ceea ce necesita munca in echipa si organizare. Nu e de mirare ca asociem aceste creaturi uriase cu agilitatea mentala.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *