stigmata

Filme! Bineinteles ca toata lumea iubeste filmele si adesea le includem in momentele de familie, aducandu-ne momente pline de fericire. Desi foarte multe filme nu sunt remarcate pentru sensibilitate, armonie sau teme amuzante, exista unele care sunt placute din cauza efectelor care le au asupra audientei. Acest film este bazat pe o poveste religioasa spectaculoasa si este considerata a fi misterioasa din cauza naturii pe care a capatat-o.

Stigmata

Acest film a fost lansat in anul 1999 si este bazat pe o tema horror supranaturala, fiind regizat de Rupert Wainwright. Asadar, filmul se bazeaza pe credinta populara a stigmatizarii, care presupune aparitia semnelor ce le-a avut si Hristos in momentul rastignirii sale. Filmul descrie viata unei femei, haridresser, ateista, interpetata de celebra actrita Patricia Arquette, dar si viata sa dupa ce a experimentat semnele stigmatizarii. Stigmata este o credinta a bisericii catolice care sustine ca oamenii pot avea aceleasi semne a lui Hristos, ca urmare a dorintei de a exprima durerea.

Filmul descrie biserica catolica si stigmata in lumini diferite si contradictorii, din moment ce Patricia (in film, Frankie) este cea care este afectata de aparitia semnelor sfinte pe corp. Patricia Arquette joaca rolul lui Frankie si are rol principal, fiind cea care primeste stigmatele in urma achizitionarii unui rozariu ce a apartinut anterior unui preot italian care a decedat si care a suferit si el de acelasi fenomen foarte ciudat. Filmul Stigmata se incheie cu un text ce descrie descoperirea Evangheliei dupa Toma, text care in film se crede a fi cea mai apropiata varianta a cuvintelor reale rostite de Hristos.

Lansarea filmului a avut un real succes, din moment ce a avut si un buget mare de investitie, insa acest lucru nu a oprit atractia crticilor din partea comunitatilor religioase. Un film exceptional, care merita intreaga atentie si care descrie ceea ce inseamna termenul de „stigmata” in societatea actuala.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *