Cu toate ca pana in prezent Europa s-a confruntat cu o serie de crize de ordin intern- cum a fost criza financiara din Grecia, la ora actuala Uniunea Europeana se afla in fata unei situatii de tip extern. Potrivit specialistilor, acest exod continental ar putea conduce la o serie de probleme de ordin politic si financiar din UE, existand si riscul unor tari- oricum nehotarate- de a iesit din Uniunea Europeana, cum este si cazul Marii Britanii.

Indiferent din ce zona privim, fie ca suntem sustinatori ai refugiatilor fie ca nu, aceasta miscare de populatie da nastere unor consecinte foarte grave daca problema nu va fi bine gestionata. Business Insider a realizat un studiu si a identificat care ar putea fi problemele majore cu care se va confrunta Europa in viitor.

Criza refugiatilor

In primul rand, criza refugiatilor a luat nastere din cauza problemelor care se inrautatesc din ce in ce mai tare in statele din Orientul Mijlociu. Ca si rezultat, criza refugiatilor va implica o serie de interventii de ordin militar, acest lucru fiind luat in considerare de state ca Rusia, Marea Britanie si Franta. Potrivit specialistilor, raidurile aeriene de pe teritoriile detinute de islamisti pot determina aparitia unei stuatii sensibile din regiune si astfel se va ajunge la o migratie si mai mare a oamenilor.

De asemenea, exista riscul ca Marea Britanie sa paraseasca Uniunea Europeana, pe motiv ca in acest fel isi va recastiga controlul asupra frontierelor sale. Specialistii sustin ca, „criza imigrantilor poate da nastere iesirii Marii Britanii din UE”.

Tina Frodham, specialista de la Business Insider mai adauga ca va exista o povara financiara in tarile europene, insa pe termen scurt. „Cu toate ca numarul moderat de refugiati ar trebui sa determine o limitare a impactului fiscal, exista situatii cand provocarile logistice si cele organizationale care se ocupa de primirea, gazdurea si alimentarea refugiatilor, pot depasi posibilitatea financiara a unui stat.”

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *