Nu de mult, Beijing-ul a declarat „alerta rosie” in ceea ce priveste calitatea aerului din oras. Alerta face parte dintr-un sistem de patru nivele, care a fost creat in urma cu doi ani de zile, cu scopul de a ajuta la informarea publicului asupra riscului in fata calitatii proaste a aerului. Astfel, in momentul in care acest cod a fost emis, densitatea de particule PM 2.5- unitate de masura comuna pentru calitatea aerului- a fost de 10 ori mai mare decat nivelul maxim recomandat de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Dar, acest lucru nu este chiar cel mai rau aspect ce se petrece in Beijing. In urma cu putin timp, densitatea de particule PM 2.5 a fost de 40 de ori mai mare decat nivelul recomandat. Calitatea aerului din China s-a degradat semnificativ si atat de mult, incat un artist s-a decis sa aspire aerul in 100 de zile, pentru a crea o caramida din aerul capturat.

Efecte aer poluat

Poluarea aerului este un lucru negativ pentru toti, insa are efecte daunatoare mai ales in cazul copiilor- deoarece acestia au plamanii mai mici-, dar si pentru cei care sufera de boli cardiovasculare sau respiratorii. Si, potrivit OMS, poluarea aerului contribuie la dezvoltarea cancerului. In cele mai dificile zile de poluare, este ceva comun pentru populatia din Beijing sa nu mai aiba atata activitate pe strada, iar cei care se incumeta sa paseasca pe strazile orasului poarta o masca pe fata, pentru a-i ajuta la atenuarea aportului de aer poluat inspirat. Astfel, decizia de a declara alerta rosie apare in urma faptului in care statul chinez s-a confruntat cu mai multe critici, dar si din cauza ca nu a declarat alerta in zile mai proaste.

Cu toate acestea, calitatea proasta a aerului face parte din dezvoltarea Chinei. Tara cauta mai multe metode ecologice de dezvoltare. Paradoxal, nu? Poate. Dar, fie ca iti place sau nu, companiile chinezesti au investit peste 800 de miliarde de dolari in energie regenerabila si in proiecte de acest gen, cum ar fi hidroelectrica, eoliana si solara. Este clar ca, China, ia masuri in ceea ce priveste viitorul sau si impactul aerului poluat asupra populatiei sale.

De Admin

Un comentariu la „Ce face China in privinta poluarii?”
  1. Adevarul este ca acolo iti vine sa si cumperi aer. De fapt stiu ca se si vindeau parca pe la automate. E nebunie cu poluarea. Trebuie luate masuri de urgenta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *