adevar film groaza

Povestile de groaza atrag atentia oamenilor, indiferent ca le este frica sau nu. Asa e in firea omului, sa fie atras de ceva ce nu pot explica cu ajutorul stiintei. Insa, ce povesti pot fi explicate mai bine decat cu ajutorul filmelor?

Realitatea filmelor de groaza

Incepand cu clasicul filmelor de groaza, The Exorcist este bazat pe un roman scris de William Peter Blatty. Cu toate acestea, povestea de baza a fost putin schimbata astfel incat oamenii din intreaga lume au ajuns sa creada ca povestea scrisa de Blatty a reprezentat un document adevarat care a descris situatia demonica. Cu toate ca are acelasi nume, romanul lu Blatty este pur fictiv si nu are nicio treaba cu evenimentele reale.

The Conjuring este un alt film de groaza care se bazeaza pe cercetarile realizate de doi investigatori in fenomene paranormale- Ed Si Lorraine Warren care au vizitat casa familiei Perron din Harrisville, Rhode Island in anul 1971. Potrivit celor doi, casa familiei Perron era blestemata de o femeie pe nume Bathsheba Sherman, dar si de alte spirite care traiau in casa in secolul XIX. Cei care au trait aici de-a lungul timpului s-au confruntat cu situatii oribile, inclusiv sinucideri sau crime. Singura familie care se presupune ca nu a experimentat astfel de experiente a fost un ministru si familia lui.

Povestea reala a lui Emily Rose

Exorcismul lui Emily Rose este un alt film care iti da fiori pe sira spinarii, mai ales ca a fost inspirat dintr-o poveste reala. Cu toate acestea, adevarul din spatele acestei povesti a fost si mai oribil decat crezi. In realitate, Emily Rose era Anneliese Michel, o fata care a experimentat ritualul exorcizarii in anul 1975. La varsta de 16 ani a fost diagnosticata cu epilepsie si depresie, dupa care i s-a prescis un tratament cu antipsihotice. Mai tarziu dupa acest tratament, fata a inceput sa sustina ca aude sunete demonice in cap, astfel ca familia a devenit suspicioasa, fiind de parere ca fata lor este posedata. In urma acestui lucru, Biserica Catolica a realizat 67 de exorcizari, Anneliese dandu-si sufletul in anul 1976 dupa ce s-a infometat. Cu toate acestea, instanta a declarat ca vinovati pentru moartea fetei sunt parintii si preotul care a realizat exorcizarile.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *