case filme

Istoria cinematografica este plina de case simbol. Arhitectura a avut intotdeauna roluri principale in filme, uneori jucand roluri mai importante decat personajele principale. In acelasi timp, casele impunatoare din marile filme- cum ar fi si cea din Mr. and Mrs Smith- ar putea arata fabulos in anunturile imobiliare, cu toate ca, in realitate, nu sunt definite de particularitatile arhitecturale care apar in film.

Arhitectii moderni ar putea sustine ca astfel de constructii sunt uimitoare, in timp ce altii vor sustine ca sunt „goale, neprietenoase si antiseptice”- pentru ca sunt fie prea unghiulare, fie prea curbate. Cine si-ar dori sa traiasca intr-o casa de sticla si sa nu aiba parte de intimitate? Cu toate acestea, exista constructii moderne care au ramas memorabile in filme, fiind fundaluri perfecte in filme. Iata care sunt cele mai emblematice si mai populare case din lumea cinematografica.

Case emblematice in filme

Hoke Residence: Twilight- Nu numai ca, constructiile in stil victorian au disparut demult, dar se pare ca aceasta constructie moderna pentru vampiri este realizata cu bun gust. Localizata in Oregon Forest Park, Hoke House a reprezentat resedinta lui Edward Cullen si a familiei sale din celebra serie de filme cu vampiri- Twilight. Casa a fost realizata in anul 2007 ca si resedinta privata pentru John Hoke.

The Sheats/Goldstein Residence- construita intre anii 1961 si 1963, aceasta casa este un exemplu perfect al American Organic Architecture- o scoala de design ce promoveaza cladirile ca fiind o extensia a mediului inconjurator. Resedinta Sheets/ Golden are un acoperis unic, care se intinde de deasupra living-ului pana la piscina, avand un unghi continuu.

Chemosphere: Body Double- realizata de catre John Lautner in anul 1960, casa Chemosphere este o constructie moderna, care se ridica deasupra Fernando Valley. Din cauza pantei de 45 de grade, ocupantii au parte de o vedere spectaculoasa dar care face ca structura sa para ca pluteste.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *