Efectele nocive ale tehnologiei wireless reprezinta un subiect extrem de dezbatut in cercurile stiintifice, inca de acum cativa ani de zile. Legat de o crestere a nivelului de stres, efecte negative asupra creierului, insomnie, cancer, boala Alzheimer, probleme de comportament si incetinire in procesul de dezvoltare, foarte multi oameni se intreaba care sunt efectele utilizarii de Wi-Fi in fiecare zi, a telefoanelor mobile, tabletelor sau a altor dispozitive inteligente.

Pentru oricine care a avut o experienta cu sensibilitatea electromagnetica declansata de aceste dispozitive, nu exista nicio indoiala ca exista un efect negativ asupra sanatatii, a mintii si a bunastarii, in general. Din pacate, oamenii nu sunt singurii care sunt afectati de tehnologia wireless. Cercetatorii din Olanda au descoperit ca poluarea electromagnetica poate afecta, de asemenea, copacii.

Daune silentioase

Cand oficialii din orasul olandez Alphen aan den Rijn si-au dat seama de malformatiile aparute in cazul arborilor locali, acestia au inceput sa cerceteze care este cauza. Dupa ce infectiile virale si cele bacteriene au fost excluse, oamenii de stiinta si-au indreptat atentia catre efectele radiatiilor electromagnetice asupra plantelor.

Potrivit studiului realizat de catre Universitatea din Wageningen din Olanda, semnalele emise de Wi-Fi ar putea fi responsabile pentru faptul ca arborii se imbolnavesc, prezentand frunze moarte prematur sau alte boli caracteristice. Rezultatele nu sunt deloc surprinzatoare, avand in vedere explozia de utilizare a Wi-Fi-ului in ultimii ani. Cercetatorii au subliniat faptul ca aceste anomalii intalnite la copaci reprezinta o problema intalnita in intrega lume occidentala. De asemenea, avand in vedere si dezvoltarea retelelor Wi-Fi in zonele rurale, se pare ca arborii din aceste zone vor avea aceeasi soarta.

Cercetatorii de la Universitatea Wageningen indica faptul ca aceste rezultate initiale nu sunt confirmate prin mai multe sondaje. Oamenii de stiinta avertizeaza ca nu exista nicio baza solida in rezultatele lor. Insa, pe baza informatiilor disponibile in prezent, nu se poate concluziona ca semnalele radio si Wi-Fi conduc la deterioarea copacilor sau a altor plante.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *