M-am hotarat sa inchid firma pe care o am de cativa ani, nu pentru ca ea nu ar functiona ci din cauza birocratiei din tara noastra. Personal nu vreau sa dau exemplu dar va pot da exemple de la amici ale caror firme le sunt verificate lunar si asta pentru ca respectivi au statii gpl si sunt ceva bani de mancat de pe ei.

Cred ca lunar are cate un control de la cate o autoritate a statului, iar acest control cu siguranta se finalizeaza cu amenda dar ca amenda sa fie mai „dulce” amicul meu trebuie sa cotizeze, un cartus de tigari, o sticla de bautura si ceva bani sau o masa la un restaurant pentru cate persoane vrea respectivul.

Eu am hotarat la finele anului 2014 sa fac un audit financiar statutar, sa verific daca toate actele sunt in regula si apoi sa demarez procedura de inchidere a firmei. Aceasta inchidere nu se face pocnind din degete, si ea costa bani si foarte mult timp pierdut, usi deschise, spaga in stanga si in dreapta ca de traim in Romania si fara cel putin o punga de cafea nu iei stampila in timp util.

Imi aduc aminte o faza cu amicul meu de la gpl, ca a fost chemat la mediu sa ii dea o amenda usturatoare, intr-un final scapa doar cu o amenda de 200 de ron si o masa in oras, dar avea nevoie in timp util de stampila colegului din biroul de vizavi care si el vroia sa dea o amenda si sa nu se lase mai prejos ca primul. Chiar daca stiau amandoi ca primeau dreptul se fereau unul de altul si incercau sa se dea mari cand erau impreuna. La fel si cu cei ce la pompieri, eram la un pescuit si au zis ca il asteapta la statie, nu pleaca de acolo pentru ca ei trebuie sa ii dea amenda. Tipul s-a enervat si le-a zis bine domne taie amenda si las-o acolo … aaa pai nu se poate asa, trebuie sa veniti aici sa discutam. Cum kkt sa ceri asa pe fata. Ne-am strans betele si ne-am dus la statie, le-a dat un cartus de tigari la fiecare, erau 2 si i-au dat o amenda de 50 de lei.

Sunt tare curios cand vor incepe si la noi lucrurile sa se miste si sa nu mai fim furati la tot pasul, sa primim amenda chiar si daca suntem in regula.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *