librariamaranatha.ro

Stim cu totii sau cel putin auzim in jur spunandu-se ca suntem simpli trecatori pe acest pamant si ca viata umana se poate asemana cu o suflare. Modul in care traim, faptele, gesturile si vorbele noastre sunt cele care ne vor urma mai departe, cand vom trece in nefiinta. Despre ce va fi apoi, fiecare crede ceea ce a invatat in religia sa. Sunt unii care inca nu stiu cum sa priveasca viata, respectiv in ce sa creada si in ce nu.

Despre Cartea Sfanta a auzit oricine. Multi o au in casele lor, insa prea putini ii rasfoiesc paginile. Este o realitate trista. Sa ai la indemana cartea Vietii si sa nu ai curiozitatea sa afli ce are sa iti spuna paginile sale. Cate talcuri si povete cuprinde aceasta, cate exemple de vieti traite in ascultare de Cuvantul Sfant, dar mai ales cat de limpede iti sunt prezentate lucrurile, ce larg iti poate deschide ochii.

Daca nu esti dintre cei care au Biblia Ortodoxa in biblioteca proprie, poate ca ar trebui sa faci un pas in acest sens. Mai ales daca ai atat de multe raspunsuri cu privire la viata si la cum trebuie sa traiesti pe pamant ar trebui sa iti faci timp sa o citesti. Facand asta, nu tu vei fi cel ce o cerceteaza, ci cuvintele cuprinse in Ea te vor cerceta pe tine.

Ca sa poti sa ai o viziune clara asupra lucrurilor pe care le citesti in aceasta, este foarte important sa citesti cu gand curat si nu cu intentia de a descoperi lucrurile asa cum iti doresti tu sa le vezi.

Citeste Biblia cu motivatia corecta si vei intelege cursul vietii mai bine

Oricine poate citi Biblia, acesta este de departe cel mai usor lucru de realizat. Cand o faci din obligatie insa, este timp pierdut. La fel e si cand citesti in speranta ca vei afla in ea ceea ce e putin probabil sa fie cum iti doresti. Ar trebui sa privesti totul cu curatie – avand motivatia corecta, cu siguranta vei gasi in ea indrumare intr-o lume atat de zdruncinata din punct de vedere al credintei in Dumnezeu ca acum.

Invata sa fii un implinitor al Cuvantului si nu un simplu cititor

O privire fugara asupra versetelor cuprinse in ea nu va duce la nici o schimbare in viata ta. Trebuie sa inveti sa renunti la tine, la dorintele si poftele proprii. Trebuie sa inveti sa te darui, sa il lasi pe Dumnezeu sa iti influenteze fiinta – gandurile, planurile, viitorul.

Trebuie sa inveti sa te rogi

Dar ce e de invatat te vei intreba. Ei bine,  numai o rugaciune curata se va inalta la cer. Trebuie sa inveti sa te rogi sa intelegi ceea ce citesti in Biblie si nu facand interpretarii proprii. Numai in acest  mod ti se va arata clar si deslusit ceea ce trebuie sa vezi, adevarul in cautarea caruia te afli.

Iata ce impact poate avea citirea Bibliei si in viata ta!

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *