Am ajuns zilele trecute cu sotul la spital, poate si din cauza stresului, ca nu mai avem mult timp la dispozitie si se apropie ziua cand bebe o sa vina pe lume. Nimic nu trebuie sa ne ia prin surprindere. Ne dorim ca totul sa fie pus la punct pentru ziua cea mare. Astfel tensiunea lui in dimineata zilei de 11 septembrie a crescut enorm de mult. A ajuns la 20 cu 12 și m-am speriat groaznic. I-am măsurat tensiunea cu doua tensiometre și amândouă dadeau aceleasi valori.

Nu am stat mult pe gânduri și am plecat imediat la spital. În unitatea de primiri urgente a spitalului judetean tensiunea lui era 16 cu 9. Ciudat pentru că acasă nu îi scădea sub 19. A urmat apoi o întreagă lista de analize. În urma ecografiei am constatat ca tensiunea lui crescuse din cauza unei pietricele care se depărtase de rinichi, aceasta cauzand dureri, în niciun caz datorită stresului. Și uite așa ne-a prins ora 14:00 pe holurile spitalului. Oriunde numai la spital să nu ajungi ca cine știe când te mai întorci de acolo.

Am mers apoi acasă m-am apucat sa îi fac ceaiuri de toate felurile. Am folosit numai plante care ajută la sfaramarea pietrelor de la rinichi. Apoi am fost sa îi cumpăr tratamentul dat de doctorița de garda din urgențe și I-am administrat imediat.  După un somn copios de la acel diazepam injectabil facut la spital, pe seara l-au apucat iar durerile, iar i-a crescut tensiunea și am fost nevoiți sa mergem din nou la urgențe. Bineînțeles că tura de asistenți se schimbase și a trebuit sa le povestesc toată întâmplarea din timpul zilei.  În timp ce eu povesteam de zor , doctorița care s-a ocupat de cazul lui tocmai se pregătea să plece și trecând pe lângă noi ne-a recunoscut imediat. Si-a dat seama ca ceva nu e în regulă dacă ne-am întors și a rugat o asistenta sa se ocupe ea de caz și sa îi mai administreze câteva medicamente. Slava Domnului acele medicamente i-au calmat durerile și ne-au lăsat sa plecam acasă.

În timp ce așteptăm să se termine perfuzia în salon a mai venit o pacienta care prezenta aceleași dureri și același simptome. După ce a fost pusă la ecograf i s-a confirmat același diagnostic și anume colica renala. Însă pietricica ei era mult mai mare și anume de 8 milimetri. Ce ne-a amuzat foarte tare însă a fost momentul în care doctorul i-a recomandat sa bea multa limonadă iar reacția ei imediata a fost sa îi spună mamei sale „mami sa îmi iei prigat de lamaie”. Auzind acestea doctorul se întoarce, îi aruncă o privire peste ochelari și îi spune : ” limonadă naturala”. La care fata întreabă ” si prigatul ce are?” , „Vrei sa spui ce NU are, nu are lămâie, eu ti-am zis ce trebuie sa bei, tu acum faci cum crezi”.

Mda cam așa se întâmplă când ajungi la spital. Te duci cu o boala și dai de alta. Trebuie să avem mare grija acum de tati. El e sprijinul nostru și bebe are mare mare nevoie de el.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *