animaleanimale

Oamenii au si au avut mereu o relatie speciala cu animalele lor de companie si o majoritate de 62% sustine ca animalele lor chiar inteleg ceea ce le comunica stapanii in anumite momente. In timp ce nu exista nici o modalitate prin care putem dovedi ca al tau caine intelege ceea ce ai de zis, oamenii de stiinta  au demonstrat faptul ca animalele de companie, cainii, maimutele si chiar delfinii pot intelege limbajul uman.

Intr-un studiu, un coliie numit Rico a demonstrat faptul ca  acesta stia numele a mai mult de 200 de obiecte, si ar fi adus acele lucruri la comanda. Un studiu similar efectuat de asemenea asupra unui caine collie a adus la cunostinta lucruri si mai mari de atat. Cainele respectiv a reusit sa distinga numele a cel putin 1.022 de obiecte, cesta putand de asemenea sa deduca numele a unor obiecte noi.

De exemplu, daca i se cerea sa il aduca pe Mr. Monkey, o jucarie pe care nu o mai vazuse inainte, acesta l-a putut identifica pe Mr. Monkey prin procesul eliminarii atunci cand maimuta a fost amplasata alaturi de alte jucarii cu care era deja familiar. Poate si mai captivant de atat, cainele a fost capabil sa repete acest proces de a ideintifica jucarii nefamiliare prin numirea acestora cu o luna mai tarziu, dupa ce doar fusese expus la niste lucruri noi inca o data.

Acest caine a putut de asemenea sa inteleaga si verbe  si obiecte folosite in diferite contexte. de exemplu, cainele a demonstrat ca isi poate lipi nasul de o minge, aduce acea minge, atinge sau lua mingea in functie de comanda ce i-a fost adresata.  Iar daca tu crezi ca doar cainii collie au ceva aparte poate, si un terrier Yorkshire si-a demonstrat intelegerea si capabilitatea de a asculta limbajul uman pentru mai mult de 120 de cuvinte, aceasta analiza fiind efectuata intr-un alt studiu.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *