Îmi aduc aminte cu drag de anii de liceu. Deșii în acești ani nu foarte multe clase sau grupuri de elevi mai organizează excursii , clasa noastră a avut grija ca în fiecare an, fie ca ca era vorba de vacanta de vara , de iarna sau oricare alta ocazie pentru noi era un prilej bun de a ne distra și a petrece impreuna fie la mare , la munte in tari straine sau pur și simplu la un grătar undeva la un schit la marginea unui rau.  Pentru noi contau foarte mult aceste ieșiri, ne apropia mai mult și de fiecare data am rămas cu amintiri plăcute și un album mare de poze pe care îmi place sa îl răsfoiesc de fiecare data când mi se face dor de anii de liceu.

Profa de mate avea întotdeauna grija ca de Florii sa facem un tur prin tara la cele mai frumoase mănăstiri.

Fiecare sarbatoare a calendarului ortodox are o poveste si insemnatate. Fiecare sarbatoare reprezinta povestea unui sfant. Biserica ortodoxa prin preotii care o reprezinta fac cunoscute obiceiurile si sfaturile pentru fiecare sarbatoare.
Vesmintele bisericesti, cele ale preotilor iti inspira piosenie, respect, e acelasi sentiment care il aveau stramosii nostri cand erau in apropierea regelui. Simti ca nu esti suficient de pur pentru a le atinge. Ca sa imbraci vesmintebisericesti romanaia ai nevoie ca sufletul sa-ti fie curat si in permanenta comuniune cu dumnezeu. Preotii sunt cei care au dus, duc si vor duce cuvantul lui Isus in fiecare casa.

Preotul este cel care foloseste cuvantul lui Dumnezeu. Prin el si cu ajutorul lui, Dumnezeu isi defineste lucrarea. Cu ajutorul preotilor vom fi mai aproape de Dumnezeu. Sunt preoti care prin cuvantul si povata lor parca ar grai insusi Dumnezeu. Arsenie Boca este unul din acesti preoti, avea har dumnezeiesc. La atatia ani de la moartea parintelui Arsenie Boca lumea ii viziteaza mormantul, locul dintre munti unde el a dus si a adus cu piosenie cuvantul domnului. Vesmintele bisericesti ale parintelui erau simple dar cu atat de multa incarcatura duhovniceasca, incat iti era teama sa te apropii prea mult sa nu atingi acele vesminte, tu un pacatos, un muritor de rand.

Arsenie Boca avea cuvantul greu si totodata atat de simplu. Apropierea de el, atunci cand traia, ca si apropierea acum cand el este in preajma lui Dumnezeu, iti oferea sentimentul de liniste, de bine. Prin vorba lui facea ca tot ce este imposibil sa devina usor de rezolvat. Asa cum spunea el, dumnezeu, are rezolvare pentru fiecare.

Daca ai necazuri nu ti intoarce fata de la el doar pentru ca nu ai primit atunci cand ai vrut tu, poate motivul este sa te vada cat de mult il iubesti.

Nu poti fi fatarnic in fata lui dumnezeu. Crede in el pentru ca si a crezut in tine si te-a iubit atunci cand ai venit in aceasta lume.

Profa de engleza venea intotdeauna cu oferte tari , excursii organizare in Londra ,la cele mai mici preturi. Iar noi nu ratam niciodata ocazia de merge cu ea.

Cu diriginta mergeam intotdeauna in vacantele de iarna , la o cabana in crestele muntilor.

Anii de liceu sunt cei mai frumosi iar pentru mine vor ramane intotdeuna o amintire frumoasa.

 

 

 

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *