La data de 11 august 2015, Curtea de Apel din New Mexico a aprobat cerearea de sinucidere asistata depusa de un activist, astfel ca, Curtea Suprema din New Mexico va urma sa judece primul caz de eutanasiere la data de 26 octombrie.

Cazul initial era bazat pe un joc de cuvinte si a sustinut un „ajutor in moarte” care este, de asemenea, cunoscut ca sinucidere asistata. Astfel acest lucru este posibil in New Mexico, din moment ce, considera ei, „ajutorul in moarte” nu este acelasi lucru cu sinucidere asistata.

Au existat mai multe controverse in acest caz, care sustineau ca daca „ajutorul in moarte” este sinucidere asistata, atunci legea de sinucidere asistata a New Mexico nu este constitutionala deoarece  incalca drepturile la intimitate si autonomie. Cu toate acestea, ajutorul in moarte si sinuciderea asistata nu constituie un tratament medical. Prin urmare, interzicerea sinuciderii asistate nu incalca dreptul la viata privata sau de autonomie.

O tanara va fi eutanasiata in Belgia

O fata in varsta de 24 de ani a cerut sa fie eutanasiata pe motiv ca sufera de depresie. Cu toate ca legea eutanasierii cere ca pacientii sa fie in deplinatatea facultatilor mintale si sa sufere de o boala necrutatoare, tanara nu are niciun fel de problema de sanatate. Astfel, Laura a cerut eutanasierea in Belgia, iar statul belgian a acceptat aceasta cerere. Dupa ce a auzit „vestile bune”, tanara a declarat ca „aceasta viata nu este pentru mine”.

Conform publicatiilor din Belgia, Laura a crescut intr-un mediu neplacut: a fost parasita de mama iar tatal sau a devenit un alcoolic. Prima data cand fata s-a gandit la suicid a fost la varsta de 6 ani, astfel ca, asemeni oricarui adolescent care are tendinte suicidale, aceasta a adoptat un comportament de auto-vatamare. Laura este pacienta la un spital de psihiatrie iar ideea i-a venit atunci cand o prietena de a ei, de asemenea bolnava de depresie, a cerut sa fie eutanasiata.

Belgia permite actiunea de sinucidere asistata chiar si atunci cand i se confirma de catre un psihiatru ca durerea unei persoane nu poate fi diminuata decat intr-o maniera aprobata de pacient: prin sinucidere.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *